A Magyar Rádió Gyermekkórusa és az Anima Musicae Kamarazenakar koncertje


2020-02-28
Pannonhalma
Zene
A koncert február 28-án 19 órakor kezdődik a pannonhalmi Szent Márton-bazilikában .
Hirdetés

A „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím birtokosa – Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó szereplője. Megalakulása óta olyan nívós koncerttermekben lépett fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Művészetek Palotája, a Magyar Rádió Márványterme, a bécsi Musikverein, a berlini Philharmonie, a lipcsei Gewandhaus, a pécsi Kodály Központ vagy a szardíniai Teatro Verdi. Az együttes visszatérő vendége rangos fesztiváloknak. Meghívásai során fellépett Európa-szerte (Franciaország, Olaszország, Ausztria, Németország, Szerbia, Montenegró, Szlovénia, Szlovákia, Lengyelország, Románia).

A Magyar Rádió Gyermekkórusa alapítói, Botka Valéria és Csányi László, akik 1955 és 1985 között irányították a gyermekkar életét. 2019. februárjától Dinyés Soma vette át a Gyermekkórus irányítását. A Bartók-Pásztory és Príma díjas együttes hosszú évek óta a magyar és külföldi zeneélet megbecsült és elismert gyermekkara. Rendszeres résztvevője hazai és európai zenei fesztiváloknak és más zenei eseményeknek, számos rádió- és televízió-felvételt készített itthon és külföldön egyaránt. Európa csaknem valamennyi országába kaptak már koncertmeghívást, turnéztak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban, jártak Dél-Koreában és Tajvanon is.

Niccolo Jommelli: Pieta Signore (Miserere mei Domine) – Előadja: Szili Gabriella és Ducza Nóra.
Michael Haydn: Missa sub titulo Sancti Leopoldi in festo Innocentium – Előadja: Szili Gabriella, Ducza Nóra, Bakos Kornélia és a Magyar Rádió Gyermekkórusa
Szólisták: Szili Gabriella – szoprán, Ducza Nóra – mezzoszoprán, Bakos Kornélia – alt. Művészeti vezető és vezényel: Dinyés Soma.

A koncertre való ráhangolódás jegyében várjuk az érdeklődőket a 18 órakor kezdődő vesperásra.

https://www.jegymester.hu/hun/Festival/8210330/Nagybojti-koncertsorozat

Jegyár: 3500 Ft/fő

További információ és jegyrendelés:
TriCollis Foglalási Központ
Tel.: +36 96 570 191
Email: info@osb.hu

Hirdetés
további programok
2020-05-31

Gyereknap – Pörögj fel!

Online gyereknap a bábszínházakkal.

részletek
2020-05-29 - 2020-05-31

Pünkösdi pincejárás

Szabadidő

Hát pincészet nyitja meg pincéit.

részletek