Jótékonykodásban teljesedik ki a Kazinczy igazgatója

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.06.19. 10:47

Németh Tibor hosszú ideje a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója. Neve egybeforrt az általa képviselt intézménnyel, de eljött a változás ideje, hamarosan nyugállományba vonul. Tettre készsége azonban lankadatlan, hiszen már más feladatra fókuszál. Erről beszélt a Nyakkendő nélkül adásában.

Nem kell sokat gondolkodnia, amikor a július végi dátumokat említik neki: az iskolai élet után a figyelme a Rotary Fröccsnapokra irányul, amelynek ő az egyik mozgatórugója. A Rotary Club Győr oszlopos tagjaként tökéletesen összefoglalta a csoportosulás lényegét, az önzetlen segítségnyújtást. A vezetői funkciót rotálódó rendszerben töltik be a városban köztiszteletben álló, lokálpatrióta tagok. A Fröccsnapok 19 éve alatt a gimnáziummal minden évben részt vettek, hiszen a jótékonysági rendezvény bevételének egy részét a Szép Magyar Beszéd verseny megvalósítására fordítják.

Németh Tibor mesélt Győr Fröccséről is. A bor és szóda keverését nagyon sok módon lehet variálni, azonban a 3:1-es arány nem megszokott. A 3 folyót 1 városban szimbolikát alkalmazó mixet már a város italaként fogják kínálni a faházakból. Az adásban szó esett még a rendezvényen megjelenő borászatokról és a fröccsnapok programjáról is.

Az igazgató úr beszámolt a Szép Magyar Beszéd versenyre szánt támogatási összegről is: a mintegy egymillió forintot a határon túlról érkezők utaztatására fordítják. A többi klub is nemes célokat támogat, a rászorulók segítését, az oktatási tevékenységek támogatását tűzték zászlajukra.

A nyugállományba készülő igazgató 43 évet töltött az iskolában, 40 éve vezetőként vesz részt a Kazinczy életében. Habár a teljes életét az intézménynek szentelte, mégis úgy érzi, ő már pihenne és átadná a stafétát egy fiatalabb, de az intézmény jó hírét öregbítő vezetőnek.

A Nyakkendő nélkül adása már megtekinthető itt:

Németh Tibort a Magunk köztben is vendégül látta Herkely Ákos: