Hirdetés

Zente megkapta az életmentő kezelést

zente
Győr+
2019.10.29. 15:53

„Boldogan jelentem be, hogy Zente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten a MRE Bethesda Gyermekkórházában!” - tette közzé a nagy hírt kedden a kisfiú édesanyja a közösségi oldalon.

Hirdetés

Zente neve futótűzként terjedt el a médiában. Az SMA-beteg kisfiúért hatalmas összefogás jött létre, 700 millió forintot gyűjtött az ország a kicsi kezelésére, amelynek hiányában Zente mindössze körülbelül kétéves koráig élhetett volna.

Az életmentő kezelést kedden meg is kapta a kisfiú, ezt az édesanyja osztotta meg a közösségi oldalon. Mint írta: „Zente jelenleg jól van, de szigorú karantén, megfigyelés, és utókövetés veszi kezdetét.” Az édesanya úgy fogalmazott: egy borzasztó kemény időszak ezennel lezárult, most pedig egy nagyon fontos fejezet kezdődik el. A fiú anyukája türelmet kér most mindenkitől, hiszen számára a gyermeke a legfontosabb továbbra is, de azt írta, a kritikus időszak letelte után igyekszik tájékoztatást adni.

Hirdetés

A bejegyzésben háláját is kifejezte mindazok felé, akik segítettek, hogy Zente megkaphassa az életmentő kezelést: „Végezetül ismét szeretnék köszönetet mondani azoknak akik egy megosztással, utalással, rendezvénnyel, licitfelajánlással, ötlettel, szervezéssel segítettek! Imádkoztak, ránk gondoltak, és küldtek az energiát és a szeretetet! Valamint köszönöm mindenkinek aki a hazai beadással kapcsolatos kemény munkában részt vett ezzel elérve, hogy egy magyar kisfiú – zömében- magyarok által összegyűjtött adományból finanszírozott kezelése itthon válhatott valóra!”

Forrás, fotó: Facebook

Kapcsolódó témák: #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat