Hirdetés
Hatos és Társa

Vigyázz, kész, böngéssz!

Illusztráció: Istockphoto
Győr+
2020.10.15. 13:15
Hirdetés

Ha a jelenlegi helyzetben karanténba kerülsz néhány napra, használd ki az otthon töltött időt és tanulj idegen nyelvet online.

Hirdetés

A Hatos Nyelviskolának van néhány ötlete, milyen oldalakat érdemes meglátogatnod. Amennyiben az angol tudásodat szeretnéd fejleszteni, a következő oldalakon érdemes böngészned.

Ha szeretsz olvasni, ezeken az oldalakon nemcsak aktuális témákról találhatsz érdekes cikkeket, hanem tematikus módon is fejlesztheted a nyelvtudásod. Szintek szerint találhatsz érdekes szövegértési feladatokat, nyelvtani magyarázatokat, sőt vizsgafeladatokat is.

Hirdetés

Ha inkább videókat néznél, akkor semmi esetre se hagyd ki a Ted-es videókat. Témakörök szerint válogathatsz a hosszabb-rövidebb előadások között, amelyekhez feliratot is beállíthatsz, így még könnyebb értelmezni, mit is hallasz. Ezek a videók, amellett, hogy érdekesek és szórakoztatóak, észrevétlenül fejlesztik a hallott szövegértési készségeidet és a szókincsedet. Hasonló elven működik a https://www.linguahouse.com oldal is. A belépést követően kiválaszthatod, hogy milyen nyelvi szinten, milyen témáról szeretnél videót nézni, majd ahhoz kapcsolódóan feladatlapokat megoldani, szókincsjegyzéket áttekinteni, sőt az Expemo alkalmazás letöltésével, egy QR-kód olvasó segítségével, az adott videós anyag tartalmát, szókincsét is kikérdezi tőled az alkalmazás.

Ha játékokkal szeretnéd a szókincsedet fejleszteni, nézz körül itt, ahol többféle játék segítségével tudod a szókincsedet, nyelvtani ismereteidet fejleszteni. Ez az oldal elsősorban a kezdő, középhaladó szinten álló nyelvtanulóknak ajánlott.

Ha németül már beszélsz, de jelenleg épp angolul tanulsz, kombináld a kettőt. Böngéssz ezen az oldalon, ahol mindenféle feladatot találsz. legyen az szöveges feladat, tematikus szókincs-gyakorlat, nyelvtani áttekintés (német fordítással, magyarázattal, csak, hogy a német tudásod se kopjon meg )

Ha angolul már tudsz, és a német nyelvtudásod fejlesztését tűzted ki célul, böngéssz a itt, vagy pedig itt. Az előbbi az angolt használja közvetítő nyelvként a német szókincs és nyelvi ismeretek bővítéséhez, így két legyet üthetsz egy csapásra. Az utóbbi oldalon elsősorban hírekről, újdonságokról és érdekességekről olvashatsz, így a nyelvtudásod csiszolása mellett, az aktualitásokról is tájékozódhatsz.

Ha valódi kommunikáció során szeretnéd kipróbálni magad, csatlakozz a FluentU csapatába, amely során anyanyelvi környezetben, kötetlen formában mélyítheted el a nyelvtudásod.

Természetesen, amint ’szabadulsz’ a karanténból, várunk szeretettel a Hatos Nyelviskolában, kontakt órás nyelvtanfolyamaink valamelyikén.

likeold
a fb oldalunkat