Hirdetés

Változik a közlekedési rend

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.12.18. 08:19

Karácsonykor és év végén változik a vonatok, buszok közlekedési rendje. A decemberi bérletek tovább érvényesek.

Hirdetés

A szünidőben megnövekszik az utasforgalom, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni, illetve kihasználni az önkiszolgáló csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

A könnyebb eljutás érdekében az InterCity-vonatokhoz a helyjegy vásárlások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – pluszkocsikat kapcsol a vasúttársaság. Az utasok az ünnepi időszakban is csaknem napi 150 csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel.

Hirdetés

December 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-től 28-ig az ünnepnapi, 29-én a vasárnapi közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok. A jövő év elején is lesznek változások: január 1-jén az ünnepnapi menetrend érvényes, 2-án, csütörtökön már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak a járatok.

A buszok ünnepi közlekedési rendjét az alábbi táblázat tartalmazza:

A pontos menetrend a busztársaság oldalán található.

Bérletek

A decemberre szóló dolgozó- és tanuló busz- és vasúti bérletekkel 2020. január 7-ig lehet utazni.

A havi bérletek rendes érvényességi ideje a következő hónap ötödik napjáig tart. Januárban ez vasárnapra esik, emiatt 2020 első hétfőjén tömegesen merülhetnek vásárlási igények. Várhatóan az ünnepek után egyszerre térnek majd vissza a téli szünetből a diákok az iskolákba, az ünnepi szabadságolások után a munkavállalók munkahelyeikre.

A decemberi bérletek két nappal meghosszabbított érvényessége eredményeként a pénztári várakozási idők csökkenhetnek.

MÁV-Start/Volánbusz

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #MÁV | #Volán |
likeold
a fb oldalunkat