Közlekedés

Utazna? Így közlekedhet a hosszú hétvégén!

Illusztráció: Marcali Gábor
Győr+
2021.10.27. 08:20

A MÁV-Volán-csoport járatai a hosszú hétvégéhez, mindenszentekhez igazodva közlekednek.

Ahogy írták, a november 1-jei mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat és indulás előtt tájékozódjanak menetrendváltozásról.

A MÁV-START vonatai október 31-én vasárnap az ünnepnapi, november elsején a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

Változik a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is – hívták fel a figyelmet. Ez a következőképpen alakul: október 29., péntek tanítási szünetes munkanap, a hét utolsó munkanapja, október 30., szombat szabadnap, a nyári időszámítás utolsó napja, október 31., vasárnap munkaszüneti nap, a téli időszámítás első napja, november 1., hétfő munkaszüneti nap, a hét első tanítási és munkanapját megelőző nap november 2., kedd a hét első tanítási és munkanapja november 3., szerda tanítási nap, munkanapi rend alapján közlekednek a buszok.

Bizonyos településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában plusz járatok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében. Közölték azt is, november 1-jén valamennyi HÉV-vonalon a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények.

Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, a hosszú sorban állás elkerülése érdekében – tették hozzá.

Vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV applikációban is. Az autóbuszjegyek és -bérletek továbbra is megvásárolhatók a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban.

Forrás: MTI