Hirdetés
KontRét

Új rendezvényhelyszín nyílik Héderváron: KontRét

Illusztráció: Kont GyermekRét
Szigeti Sándor
2022.04.15. 14:35

Termelői vásár, kézműves piac és piknik egyben és egy helyszínen április 24-én Hérdeváron. A főszervezőt és egyben az ötletgazdát, Mayer Évát kérdeztük a részletekről.

Hirdetés

Honnan jött az ötlet?

Még 2019-ben Balogh Zoltánnal együtt indítottuk útjára a Szigetközi Szatyor vásárokat. Egy szezon után aztán Zolival szétváltak útjaink, de én már akkor is nagyon szerettem volna egy olyan rendezvényt, ami nem utazópiac, és amelyet havonta egy alkalommal, mindig ugyanazon a fix helyszínen, egy adott témára fókuszálva hirdetünk meg. Ez az álom valósul most meg Héderváron, a Kont Étteremhez tartozó ősfás zöldterületen, amelyet mi csak „rétnek” hívunk, innen jön a rendezvényhelyszín neve is: KontRét.

Hirdetés

Milyen programokkal készülnek?

Havonta egy eseményünk lesz. Az első alkalom a gyerekeké, ez lesz a „Kont GyermekRét”. Olyan régi mesterségeket mutatunk be, mint a cipőkészítés, kosárfonás, fazekasság, vagy például a gyertyaöntés. Ezeket a mesterségeket a gyermekek ki is próbálhatják a helyszínen. Lesznek fellépőink, játszóház kicsiknek és a nagyoknak, a parkhoz tartozó tavon pedig óriásbuborékkal lehet átkelni. Nem maradhat el a Szigetközben élő helyi termelők és kézművesek bemutatkozása. Finomabbnál finomabb sajtokat, füstölt árut, házi készítésű szörpöket, lekvárokat zöldséget és kézműves portékákat, palántákat kínálnak majd a vásárban.

Milyen teendők vannak még hátra a megnyitóig?

Hulladékmentes lesz a rendezvény, visszaváltható bögrékben lehet majd innivalót kérni, cukros és szénsavas üdítők egyáltalán nem lesznek, az ételek pedig hagyományos kemencékben készülnek. Szeretnénk addig is még hangulatosabbá tenni a helyszínt, és minden termelőnek megtalálni a legmegfelelőbb helyet a most bemutatkozó vásárhelyszínen. Izgatottan várjuk a kezdést, reméljük sokan lesznek kíváncsiak a hédervári Kont GyermekRétre!

A témában Herkely Ákos kollégánk vendége volt a Győr+ Rádióban Mayer Éva. A teljes beszélgetés visszahallgatható itt:

Kapcsolódó témák: #Győr-Moson-Sopron | #piknik | #programok | #vásár |
likeold
a fb oldalunkat