GYMSKIK

Új kamarai irányok a gazdaságfejlesztésben

Győr+
2021.05.08. 11:30
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara győri, mosonmagyaróvári és rábaközi térségben januárban 10-10 munkacsoport alakult. A 10 különböző területhez olyan ismert és elismert vállalkozók és közéleti személyiségek csatlakoztak, akik ötleteikkel, tapasztalataikkal egy gazdasági akciótervet dolgoznak ki.

Hirdetés

A hét elején egy asztalhoz ültek a győri munkacsoportok vezetői és összegezték ez eddigi eredményeket, hogy ezzel is motiválják egymást a különböző szekciók.

„Nagyon jó látni megyei elnökként, hogy Győr vállalkozói, közéleti személyiségei komolyan veszik a gazdaságot érintő problémákat, és azokra megoldásokat keresnek. Összességében egy olyan akciótervet szeretnénk összeállítani, ami a településeknek, az egész megyének, sőt a régiónak is segítséget jelent” – emelte ki Pintér-Péntek Imre.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy fogalmazott: ,,A jövő versenyképességének alakulását jelentősen befolyásolja majd az emberi együttműködés, éppen ezért erre nagy hangsúlyt kell fektetnünk.”

A megbeszélésen elhangzott, a gazdaságunk átalakulóban van, többek között az autóipari reformok egészen biztos, hogy változásokat hoznak, ami komolyan érinti Győrt és a térség vállalkozásait. Emellett az elmúlt egy évben a koronavírus miatti szigorítások egyaránt kihívás jelentettek a nagyobb és a kisebb cégek számára.

Molnár Albert, a GYMSMKIK győri térségének elnöke, a projekt kamarai vezetője rámutatott arra, hogy a vállalkozóknak nagyon sok mindent újra kell gondolniuk:

„Az biztos, hogy a digitalizációnak óriási szerepe lesz, és ugyancsak áttörési pontok várhatóak  a kutatás-fejlesztésben, az innovációban és az oktatásban is. Arra is számíthatunk, hogy a technika fejlődésével olyan szakmák, amik eddig élen jártak, a háttérbe szorulhatnak.”

Az elképzelések szerint június közepére már konkrét gazdaságfejlesztési akciótervek is készülhetnek.

(x)

Kapcsolódó témák: #ipar-gazdaság |
likeold
a fb oldalunkat