Hirdetés
A bölcsődére nagy igény van

Új bölcsőde épül Vámosszabadin

Győr+
2020.07.20. 12:17

Vámosszabadin a már meglévő 3 csoportos óvoda épületének szomszédságában egy új, huszonnégy férőhelyes, két csoportszobás bölcsődét építenek. Az épület kb. 300 m2 alapterületű lesz ,s teljesen új intézményként üzemel majd.

Hirdetés

A három éves korú gyermekek napközbeni ellátását biztosító bölcsődére a településen nagy igény van. A családbarát, munkába állást segítő intézmény létesítésével a községben és a település vonzáskörzetében élő kisgyermekes családok foglalkoztatási helyzete, életminősége javul, a szolgáltatás elérhetősége hosszú távon hozzájárul a gyermekvállalás ösztönzéséhez, így évtizedes távlatban is biztosítják a munkaerő utánpótlását, támogatva többek között a leszakadással fenyegetett társadalmi csoportok felzárkóztatását.

A beruházás eredményeként létrejött épület energiatakarékos és teljes körűen akadálymentes lesz, így az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva, igény esetén lehetőség lesz speciális végzettségű szakemberek (logopédus, gyógytestnevelő) foglalkoztatása is a gyermekek életkoronként és egyénenként változó testi, értelmi, érzelmi és szociális szükségleteinek kielégítésére.

Hirdetés

A projekt közel kétszáz millió forintból valósul meg, és 2021. december végére meg is épül az új intézmény.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Kapcsolódó témák: #fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat