Hirdetés

Tűzoltók az arénában

Fotó: Katasztrófavédelem
katasztrófavédelem
2019.10.04. 18:01

Húsz csapat közel háromszáz versenyzővel mérte össze erejét és tudását október 3-án a Kaposvár Aréna Sportközpontban, a BM OKF idei Országos Atlétikai Bajnokságán, amelynek immár tizedik alkalommal volt házigazdája a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hirdetés

Nagy volt a nyüzsgés a Kaposvár Aréna környékén csütörtök reggel, sorban érkeztek az atléták és a kísérők, zajlott a nevezés. A már sokszorosan visszatérő, tapasztalt kollégák mellett szép számban neveztek a nemrég felszerelt fiatal versenyzők is. A megnyitóhoz a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, tizenhét megyei igazgatóság, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesen 296 versenyzője sorakozott fel.

Házigazdaként Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a csapatokat. A tábornok kiemelte, nagy büszkeséggel tölti el, hogy ismét a megye adhat otthont az országos eseménynek.

Hirdetés

A versenyt Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke nyitotta meg. Mint elmondta, jelenleg nagyon szoros a verseny az országos pontszerző bajnokságon, ezért arra buzdította a résztvevőket, hogy minden erejükkel küzdjenek a minél jobb helyezések eléréséért.

A szurkolástól hangos atlétikapályán a versenyzők férfi és női kategóriában, hat számban mérték össze erejüket: 100, 400 és 1500 méteres síkfutásban, távolugrásban, súlylökésben és gránáthajításban. A leglátványosabb és legemlékezetesebb erőpróbát a két záró szám, a 4×400 méteres férfi és a 4×200 méteres női váltófutás hozta.

A Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot tizenöt kollégánk képviselte és a különböző versenyszámokban nagyon szép egyéni eredmények születtek. 

dr. Tavaszi Helga tű. szds. gránát hajításban, Siska Odett tű. fhdgy. 400 méteres síkfutásban, Toldi Szabolcs tű. hdgy. gránát hajításban első helyezettként állhatott a dobogóra.

A női 4×200 méteres váltófutást a Tavaszi Helga, Siska Odett, Horváth Krisztina, Pásztor Petra alkotta csapatunk szintén megnyerte.

1500 méteres síkfutásban második helyezett lett Pásztor Petra tű.hdgy.

100 méteres síkfutásban Horváth Krisztina tű. szds. és Varga Balázs tű. őrmester harmadikként, 400 méteres síkfutásban pedig Sipos Imre Norbert tű.őrm. szintén harmadikként állhatott a dobogóra.

A versenyen az induló csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye hódította el a legeredményesebb együttesnek járó kupát, Győr-Moson-Sopron megyei csapatunk az összesítésben az ötödik helyen végzett.

A bajnokság végén a díjakat Wéber Antal tűzoltó dandártábornok és Berecz György tűzoltó ezredes adta át a helyezetteknek.

Kapcsolódó témák: #atlétika | #katasztrófavédelem | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat