Hirdetés
Katasztrófavédelem

Tűzesetek: egy hét krónikája

Fotó: Katasztrófavédelem
Győr+
2020.11.23. 16:30

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyven eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során ketten sérültek meg.

Hirdetés

Szemét égett hétfő délután Győrben a Déryné utcában néhány négyzetméteren. A város hivatásos tűzoltói gyorsan eloltották a lángokat. 

Kigyulladt egy kétszintes lakóépületben lévő lakás kedden délelőtt Sopronban a Batsányi utcában. A város hivatásos tűzoltói több vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűz két helyiséget érintett, az épületben senki nem tartózkodott. 

Hirdetés

Kisebb tűz keletkezett egy kazánházban Pannonhalmán, a Rákóczi Ferenc utcában szerdán este. Tüzelőanyag égett néhány négyzetméteren. A pannonhalmi hivatásos és önkéntes tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet. 

Csütörtökön délután kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi házzal összeépített ötven négyzetméteres melléképület Téten, a Széchenyi utcában. A tűz oltását a helyi és a győrszemerei önkéntes tűzoltók, valamint a győri hivatásos tűzoltók közösen végezték, valamint több gázpalackot és benzines kannákat is kihoztak a műhelynek használt melléképületből. A tűz a családi ház tetőszerkezetére is átterjedt egy területen. Személyi sérülés nem történt az eset során. 

Egy bobcat munkagép égett teljes terjedelmében Győrben, a Kiskúti ligetben pénteken délután. A tűz közelben lévő szalmabálákat veszélyeztetett. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral eloltották a tüzet, közben egy vízsugárral védték a lángoktól a bálákat. 

Fotó: Katasztrófavédelem

Oldalával az árokba borult egy gépkocsi az 1-es főút 136-os kilométerszelvényénél, Öttevény és Abda között szombaton délután. A balesethez a lébényi hivatásos, valamint az öttevényi és a börcsi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. 

Tűzifa, motorkerékpár és használati tárgyak égtek vasárnap délután egy családi ház terasza alatt Győrben, a Gyöngy utcában. A tűz a lakótérbe is átterjedt, ahol egy bútor égett meg. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik három vízsugárral eloltották a lángokat. Az egységek kihoztak az épületből egy kutyát, valamint két gázpalackot. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Forrás: Katasztrófavédelem

likeold
a fb oldalunkat