Hirdetés
Erdőjárás

Túrázás közben se térj le az útról!

Győr+
2020.03.10. 16:09

Kérés: csak a kijelölt turista útvonalakon közlekedjenek!

Hirdetés

A tél és az időjárás enyhülésével sem fognak megszűnni a vadgazdálkodói feladatok, hiszen a vaddisznónál most zajlik a malacozás, ellés időszaka, a kérődzők nőivarú egyedeinél pedig az idei szaporulat is intenzív növekedésnek indult. Ilyenkor fokozott nyugalomra van szüksége a vadállománynak, amit a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. azzal kíván biztosítani, hogy felhívja az erdőlátogatók figyelmét, hogy a kijelölt turista útvonalakat a megadott időszakban ne hagyják el!

Túraútvonalakért kattintsatok IDE!

A vad ösztönösen távolabb húzódik azoktól a helyektől ahol az emberek járkálnak, olyan területekre amelyet a turistautak nyomvonala elkerül. Ezzel összefüggésben döntött a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. úgy, hogy nem ad ki ebben az időszakban hullajtott agancs gyűjtési engedélyt, hiszen az ellentétes lenne a fentiekkel.

Kérjük a lakosság, a természetjárók, az erdőkben kirándulók segítségét, legyenek tekintettel környezetükre, az erdő élővilágára azzal, hogy elviselik a korlátozás az emberek számára kis figyelmességgel, könnyen teljesíthető terhét.” – olvasható hivatalos honlapjukon.

Kapcsolódó témák: #szabadidő |
Hirdetés