Hirdetés
MÁV

Továbbra is kell a maszk a vonatokon

Fotó: MÁV-START
Győr+
2020.05.24. 20:26

A kijárási korlátozás feloldásával a biztonságos utazás szabályai nem változtak: továbbra is csak maszkban, vagy kendővel, illetve sállal az orrot és a szájat eltakarva lehet felszállni a közösségi közlekedési járatokra, így a vonatokon is kötelező ezek viselése. – emlékeztetett a MÁVINFORM.

Hirdetés

A fertőzésveszély csökkentése érdekében fontos a másfél méteres védőtávolság betartása is. A MÁV mintegy 3100 vonatot indít naponta, így biztosítva a 30%-os kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során.

A vasúttársaság a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál.

Hirdetés

A forgalomban lévő összes jármű fertőtlenítése naponta megtörténik, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #MÁV |
likeold
a fb oldalunkat