Testvérvárosi körkép

Fotó: Pixabay
Szeredi Zsófia
2022.07.27. 18:21

Itt olvashatóak legfrissebb híreink különböző testvérvárosainkból.

Erfurtban újra növekszik a koronavírus okozta megbetegedések száma, így a gyorstesztközpontok iránti kereslet is újra nő. A városvezetés frissítette a tesztközpontok listáját.

Poznanban augusztus elsejétől a tömegközlekedési megállókban QR kód beolvasókat helyeznek el annak érdekében, hogy kényelmesen ellenőrizhető legyen a buszok és villamosok indulása.

Colmarban újra főszerepet kapnak a zenés szieszták a közönség kényelmes nyugágyakban hallgathatja majd a zenészeket a Champ-de-Mars szívében. A belépés ingyenes, akárcsak az önkormányzat által kínált többi nyári
rendezvényen. A következő zenei pihenőre augusztus 7-én és 14-én vasárnap, 15:00 és 17:00 óra között kerül sor.

A brassói városháza a bíráló bizottság döntése nyomán 19 sportprojektet finanszíroz. A helyi tanács képviselőiből
és a terület szakembereiből álló bizottság által nyertesnek nyilvánított 19 terv összértéke 5 022 786,65 lej. Ez a legnagyobb számú sportprojekt, amelyet a városháza finanszíroz.

Csíkszeredán a városháza felkérésére a helyi rendőrség is bekapcsolódott július 20-tól a népszámlálásba. Helyi rendőr kíséri el a cenzorokat oda, ahol nem hajlandóak válaszolni a kérdőívekre. A felszólítás mellett akár 1000–3000 lejes pénzbírságot is kiszabhatnak a válaszadás megtagadása esetén.

A dunaszerdahelyi járásban is romló járványügyi helyzet miatt látogatási tilalom lépett életbe a kórházban. Az elmúlt két évvel ellentétben idén nyáron is terjed a koronavírus. Egyre több a pozitívan tesztelt személy. A szakemberek a kirándulásokat és a tömegrendezvényeket illetően fokozott elővigyázatosságra, a legalapvetőbb szabályok betartására intenek.

Kuopio városa a 33. héten, augusztus 15-től nyitott koragyermekkori nevelési tevékenységeket is kínál, azaz klubokat és nyitott napközieket ingyenesen. A tevékenység az otthoni gondozásban lévő napközis korú gyermekeknek szól. A nyitott napköziben az iskolás kor alatti gyerekek szüleikkel együtt játszhatnak, énekelhetnek, kézműveskedhetnek, festhetnek, formázhatnak, vagy más családokkal együtt tölthetik az időt. A tevékenységhez nem szükséges regisztrálni.

Nyizsnyij Novgorod: Négynapos tábor nyílt autizmus spektrumzavarral küzdő gyerekek számára a novinki sportfaluban. A tábor szervezője, a betegséggel küzdő gyermekeket segítő Hajnali Idő Alapítvány a Nyitott Alsóvárosi pályázat 24 nyertese közé került, amely projektje megvalósítására kapott támogatást. Yury Shalabaev polgármester gyerekekkel és tanárokkal beszélgetett.

Sindelfingen városa a városközpont fejlesztése szempontjából fontos projektet valósít meg a piactéri mélygarázs felújítása kapcsán. A bruchsali BHM Planungsgesellschaft mbH iroda első díjat kapott a sindelfingeni piactér újratervezéséért. Július 22-től, péntektől augusztus 27-ig, szombatig a nyertes tervet és az összes többi pályázati pályaművet kiállításon mutatják be a Stern Centerben.

Kapcsolódó témák: #brassó | #colmar | #erfurt | #poznan | #testvérváros |