Hirdetés

Testvérvárosi kitekintő

Fotó: Wikipedia/Florstein
Győr+
2021.09.19. 17:39

Ingyenes gyerekkönyv, új típusú tömegközlekedési jármű, idő előtt megkezdett fűtésszezon - zajlik az élet világszerte Győr testvérvárosaiban is.

Hirdetés

Nyitóképünkön a Nyizsnyij Novgorodi Kreml egy részlete látható.

Brassóban szeptember 6-án megkezdődött a Zöld városok fórum, ami szeptember 12-ig tart. A rendezvény jelentős forgalomkorlátozásokkal jár a városban. A fórum keretében több mint 30 helyen több mint 100 rendezvény lesz. „A fő tét az, hogy Brassó Románia zöld fővárosává váljon, és ezt több alapelv alkalmazásával lehet elérni: egyrészt a felelős erőforrás-gazdálkodás, a körforgásos gazdaságra való áttérés, a város közeledésének módja és a Brassó, egy város, ahol otthon hagyhatja autóját, és használhatja a tömegközlekedést, kerékpározást vagy gyaloglást. Ugyanakkor a harmónia megteremtésének módja a fejlődés, a természet és a természeti környezet között.”

Hirdetés

Colmar városa azzal segíti a háztartási hulladékok mennyiségének csökkentését, hogy ingyenesen tojótyúkpárokat oszt a lakosoknak, akik az otthoni biohulladék-gyűjtésben segítenek. 2 tyúk naponta legalább 300 g biohulladékot fogyaszt. A rendszert 2014 őszén vezették be, azóta minden évben van tyúkosztás.

Szeptember 12-én ünnepélyes ceremónia keretében erősítette meg a korábban is gyümölcsöző kapcsolatát Győr Megyei Jogú Város és Dunaszerdahely. A két település küldöttsége a dunaszerdahelyi városházán találkozott, ahol dr. Dézsi Csaba András győri és dr. Hájos Zoltán dunaszerdahelyi polgármester látta el kézjegyével a testvérvárosi szerződést, Pető Tibor, Magyarország pozsonyi nagykövetének jelenlétében.

Erfurtban  9.107 főre nőtt a koronavírussal igazoltan megfertőződött lakosok száma. Ebből 8.590-en már meggyógyultak, 274 fő életét vesztette. Jelenleg 243 igazolt aktuális fertőzött van.

Bajorország kitűzött célja, hogy 2040-re klímasemleges legyen. Ingolstadt ennél szigorúbb célt fogalmazott meg saját magának: a város már 2030-ra szeretné elérni a klímasemlegességet. A fő cél, hogy az elektromos áramot környezetbarát módszerekkel állítsák elő (pl. napelemek, szélerőművek segítségével).

A Kuopio Ifjúsági Kereskedelmi Kamara Kuopio-témájú kifestőkönyvet adott ki  Kuopio városával és a régió cégeivel és szervezeteivel együtt. A kifestőkönyvet ingyenesen kiosztják minden gyermeknek, aki augusztusban kezdi meg óvodáját a városban. Ezenkívül terjesztik a Kuopio Egyetemi Kórház kisgyermekek osztályán, az alapfokú oktatás délutáni klubjaiban is.

Nof Hagalilben Ronen Plot polgármester és Merav Michaeli közlekedési miniszter találkozójuk után hivatalosan bejelentették: A light rail (könnyűvasút, ami a villamos és a metró kombinációjának felel meg) projektet továbbra is a tervek szerint hajtják végre, sőt, felgyorsítják. A beruházás becsült értéke 8 milliárd sékel.

Jurij Shalabayev,  Nyizsnyij Novgorod vezetője utasítására a város hőszolgáltató szervezetei határidő előtt megkezdték a hőszolgáltatást a kórházaknak, óvodáknak és más szociális intézményeknek.

Idén október 27 -én és 28 -án kerül megrendezésre Lengyelország legrangosabb gazdasági és technológiai eseménye, az Impact’21. a poznańi nemzetközi vásár területén. Az eseményen minden évben részt vesznek a legnagyobb globális vállalatok felsővezetői, politikai döntéshozók, kiváló tudósok és világszínvonalú szakértők. Az MTP -csoport által rendezett konferencián Hillary Clinton volt külügyminiszter és szenátor vesz részt.

Jelenleg 124 az aktív koronavírus fertőzöttek száma Sindelfingenben. Összesen 4.085-en voltak betegek a járvány kezdete óta, ebből 3.922 fő már meggyógyult, 39-en elhunytak.

A „Santo” tájfun hatására az utóbbi időben számos vonatot kellett felfüggeszteni Wuhan város területén. A felfüggesztett vonatok listáját folyamatosan frissítik. A tájfun egyébként a Csendes-óceán északnyugati részén keletkezett, intenzitása szerencsére fokozatosan gyengül.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi partnerség |
likeold
a fb oldalunkat