Hirdetés

Testvérvárosi hírek

Fotó: Wikipédia/H. Helmlechner
Győr+
2021.10.18. 06:10

Kötelező maszkviselés, kerékpáros oktatás, százmillió eurós belváros-fejlesztő program - zajlik az élet Győr testvérvárosaiban.

Hirdetés

Október 7-től Brassóban közterületeken is kötelezővé tették a maszkviselést. Október 9-től pedig további korlátozásokat vezettek be. Csak oltottak és védettek mehetnek moziba, sportversenyekre, éttermekre, koncertekre, esküvőkre és keresztelőkre. Sportversenyek esetében a rendelkezésre álló terület befogadóképességének legfeljebb 50%-áig fogadhatnak résztvevőket. A mozik, színháztermek, koncerttermek is max. 50%-os kihasználtsággal működhetnek.

Október 16-án ingyenes képzést tartanak kerékpárosoknak  Colmarban, melynek keretében megtanítják a résztvevőket a kerékpár karbantartásának és javításának módjaira. A részvétel regisztrációhoz kötött.

A Dunaszerdahelyi Városi Televízió 1997-ben kezdte meg működését. 24 éve hetente beszámol a város mindennapjairól, elsősorban társadalmi, kulturális és sporteseményeiről. A televízió a több mint két évtizedes működése alatt folyamatos átalakuláson ment keresztül, most pedig műszaki modernizálás előtt áll.

Erfurt az 1-es figyelmeztetési fokozatba került át koronavírus szempontból, mivel a kórházi intenzív ágyak kihasználtsága 4,4 százalék lett. Emiatt bizonyos korlátozásokat be kell vezetni. Az iskolában a diákokat hetente 2x tesztelik.

Az Építési Minisztérium 100 millió euró egyszeri külön alapot különített el Ingolstadt részére a „belvárost élettel megtölteni” programra.

November 1-jén kezdődik Kuopioban az influenza elleni védőoltások beadása. Október 18-tól lehet már időpontot foglalni az oltásra.

Nof Hagalilben múlt héten megkezdődött a régi utcatáblák cseréje újakra. Az új táblákat napenergiával világítják meg, hogy jobban láthatók legyenek.

„A győzelem kovácsa, a bátorság városa!” címmel utcai fotókiállítás nyílt az Avtozavodszkij Parkban Nyizsnyij Novgorod 800. évfordulója alkalmából.

Az év elejétől szeptember végéig közel 700 használaton kívüli autó tűnt el Poznań utcáiról. A városőrök munkájának köszönhetően 529-et a tulajdonosok maguk távolítottak el. A fennmaradó 164 roncsot az útkezelő kérésére gyűjtötték össze.

Október 4-től kihelyezték Sindelfingenben a lombgyűjtő edényeket, amiben a fákról lehulló leveleket el lehet helyezni.

Wuhan jelentős árcsökkentést adott ki a gyógyszerekre. Az árcsökkentés számos gyakori betegség és krónikus betegség kezelését segítheti a jövőben.

Nyitókép: Ingolstadt

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi partnerség |
Hirdetés