Testvérvárosi hírek

Fotó: dunstreda.sk
Földvári Gabriella
2022.08.11. 20:18

Itt olvashatóak legfrissebb híreink különböző testvérvárosainkból.

Brassó

Szeptember elején Brassóban rendezik meg a Green Cities Forum 2022-t, Románia legfontosabb környezetvédelmi eseményét, melynek fő témája az energiafüggetlenség. Szeptember 5–11. között pedig második alkalommal tartják meg a Zöld Városok Fórumát, amelynek célja, hogy Brassót Románia zöld fővárosává és a környezetvédelmi viták európai központjává alakítsa.

Csíkszereda

Megújult a csíkszeredai városháza honlapja. Az intézmény széles körű tájékoztatást nyújtó weboldalával a városháza fontos lépést tett a digitalizált ügyintézés irányába. A tartalomfeltöltés még folyamatban van, a www.szereda.ro azonban már a mostani állapotában is felhasználóbarát, ügyfélközpontú és átlátható.

Dunaszerdahely

Fociedzés, stadiontúra, ügyességi versenyek – csak néhány azok közül a programok közül, amellyel idén várta a 8 és 12 év közötti gyerekeket a DAC focitábora, amely nagy sikert aratott a fiatalok körében. A környékről és a távolabbi járásokból érkező fiúk és lányok közül sokan azt tervezik, jövőre sem hagyják ki a dunaszerdahelyi táborozást.

Szeptember 21–24-e között szervezi meg Dunaszerdahely önkormányzata a 40. Csallóközi Vásárt. A számtalan érdekesség, attrakció mellett gazdag kulturális programot is kínál a vásár négy napja.

Kuopio

Augusztus 11-én, csütörtökön elindult az új tanév Kuopio város összes általános és középiskolájában.

Augusztus 13–28 között rendezik meg a kuopiói fesztivált. Idén a program a bolhapiacoktól a környékbeli rendezvényekig számos kulturális eseményt tartalmaz.

Poznan

Becslések szerint Poznanban körülbelül 77 ezer macska él szabadon. Egy részükről önkéntesek gondoskodnak, akik etetik és állatorvoshoz viszik a cicákat. Ezek az emberek számíthatnak a város támogatására a Cat Field Care (KOT) szervezethez való csatlakozásuk keretében.

Augusztus 27-én, szombaton rendezik meg a „Tour de Poznan – I Touring Bike Rally” rendezvényt. A 26 kilométeres útvonalon több mint egytucat megálló található Poznan legérdekesebb helyein, ahol idegenvezetők mesélnek a helyszínekről.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi partnerség |