Testvérvárosi hírek

Fotó: Pixabay
Győr+
2022.09.07. 13:04

Itt olvashatják a legfrissebb híreinket Győr testvérvárosaiból.

Brassó

Egy UNICEF program részeként a Gyermektanács húsz kiskorú tagja ad tanácsokat a jövőben az önkormányzatnak. A cél, hogy Brassó Gyermekbarát várossá váljon.

Colmar

A nyári hangulatot hozza vissza az a jazzfesztivál, melyet szeptember 15. és 27. között rendeznek. A több helyszínen zajló, színes rendezvénysorozat hozzásegíti segíti a colmariakat, hogy vidáman kezdjék az őszt.

Csíkszereda

Újabb tömbházak hőszigetelésére és a zökkenőmentes tanévkezdésre készül az önkormányzat. Ugyanakkor egyes beruházások folytatása érdekében 20 millió lejjel növelték a korábban jóváhagyott becsült költségvetést. Mintegy 23 százalékkal nőtt a felüljáró újjáépítésének a költsége: az idei márciusi önkormányzati ülésen elfogadott 48,7 millió lejes értéket kénytelen volt tovább növelni a testület, így az most már megközelíti az 59,5 millió lejt. Az Európai Unió és a kormány résztámogatása 18,1 millió lej.

Dunaszerdahely

Szlovákiában október 29-én önkormányzati választásokat tartanak. Dunaszerdahelyen hat jelölt jelezte indulási szándékát a polgármesteri posztért, indulásuk a helyi választási bizottság ülése után válik hivatalossá.

Erfurt

A lakosság részvétele a klímavédelemben című program a második fordulójához érkezett. Több mint 100 javaslat tekinthető meg és értékelhető a www.klimaerfurt.de oldalon. Ezek konkrét intézkedéseket tartalmaznak a megvalósításra vonatkozóan. Az erfurtiak szeptember 30-ig szavazhatnak a javaslatokra.

Ingolstadt

Sok polgár aggódik amiatt, hogy a növekvő energiaárakat nem tudja fedezni a jövedelméből. Ezért a városa a lehetséges támogatásokra hívja fel az itt élők figyelmét. Támogatásban részesülhetnek mind a bérlakásban élő állampolgárok, mind az ingatlan tulajdonosai.

Kuopio

Szeptember 9-től 11-ig 29. alkalommal tartanak horgászrendezvényt a kikötői piacon.

Poznań

Már hagyománnyá vált, hogy szeptember harmadik hétvégéjén zajlik a Tisztítsuk meg a Világot kampány. Idén „Minden szemét a miénk” szlogennel szeptember 16-19. várják az érdeklődőket.

Sindelfingen

Szeptember 1-től a szövetségi kormány rendelete értelmében megtakarítási intézkedéseket vezettek be a műemlékekre, közösségi épületekre és uszodákra vonatkozóan. Az energiatakarékosság érdekében lekapcsolják az effektvilágítást a Martinskirche-ben és a Ziegelstrasse-ban. A sindelfingeni városházán a vécékben nem lesz meleg víz. A további megtakarítási lehetőségeket a városvezetés vizsgálja.

Wuhan

Szeptember 10-én, szombaton rendezik a Wuhani Közép-Őszi Fesztivált, melyre már lehet jegyeket vásárolni.

Kapcsolódó témák: #testvérvárosi partnerség |