Szeptember végéig lehet pályázni

Illusztráció: Pixabay
MTI
2019.09.20. 12:01

Szeptember 30-ig lehet pályázni az idén tízéves Önkéntességért díjra - mondta a pályázatot meghirdető Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés

F. Tóth András hozzátette: az alapítvány az év önkéntese mellett keresi az év civil szervezeti önkéntes programját, az év vállalati önkéntes programját, az év szakértelem-átadáson alapuló pro bono kezdeményezését és az év közösségi kezdeményezését.

Hangsúlyozta: az ÖKA célja, hogy az önkéntesség minél sokszínűbben megjelenjen a társadalomban és a lehetőségeihez mérten mindenki részt vegyen önkéntes programokban. Az állam gépezete nem tud minden területet ellátni, így szükség van arra, hogy a magánemberek felismerjék a hiányosságokat és megtalálják magukban a motivációt az önkéntes segítésre – fűzte hozzá.

Jelezte: a magánemberek önzetlensége mellett egyre több jó példa van a vállalati önkéntességre is. Az ÖKA kutatása szerint a nagyvállalatok 20 százaléka és a cégek nyolc százaléka végez valamilyen önkéntes tevékenységet – közölte F. Tóth András.