Hirdetés
A délelőtti borús idő után délutánra több lehet a napsütés

Szeles, változékony időre van kilátás

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.05.01. 07:37

Főleg a nap első felében hűvös, szeles időre számíthatunk, lokális záporokkal, zivatarokkal. Később aztán felszakadozik a felhőzet.

Hirdetés

Pénteken kezdetben többfelé számíthatunk esőre, futó záporokra, majd napközben nyugaton, északnyugaton már szárazabb lehet az idő, felszakadozik a felhőzet, de más tájegységeinken továbbra is kialakulhatnak lokális jelleggel futó záporok, zivatarok, melyek az adott térség egészét nem fogják érinteni, egymáshoz nagyon közel lesznek csapadékhullás szempontjából jelentősen eltérő területek.

Kezdetben nyugaton, északnyugaton az északnyugati, napközben északon, északkeleten a délnyugati szél lehet élénk, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. Hajnalban 7-14, napközben 15-22 fokot mérhetünk, de a csapadékhullást követően visszaeshet a hőmérséklet.
Hidegfronti hatás várható.

Hirdetés

Szombaton egy újabb hidegfront miatt elszórtan számíthatunk futó záporokra, délutántól néhol egy-egy helyi zivatarra is, de ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindenhol lesz csapadék. Ugyanakkor napsütésből sem lesz hiány. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északi-északnyugati szél. 18-23 fokos maximumokra számíthatunk a legmelegebb órákban.

Vasárnap még egy hidegfront érkezik, kezdetben többfelé, délután északon, északkeleten alakulhat ki átmeneti jelleggel egy-egy futó zápor, esetleg zivatar a napos időszakok mellett. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Délután 17-21 fok valószínű.

Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat