Hirdetés
Természetjárás

Senki ne térjen le a turista utakról!

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.02.24. 16:02

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. egész működési területén erdőlátogatási korlátozást vezet be, március 18-ig csak a kijelölt turista utakon engedélyezett az erdőlátogatás. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a vaddisznóknál és a kérődzőknél most nő a szaporulat, ehhez nyugalmat szeretnének biztosítani az állatoknak.

Hirdetés

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. közleményében kifejtette, a vaddisznóknál most zajlik a malacozás, ellés időszaka, a kérődzők nőivarú egyedeinél pedig az idei szaporulat is intenzív növekedésnek indult.

Ilyenkor fokozott nyugalomra van szüksége a vadállománynak, amit a társaság azzal kíván biztosítani, hogy felhívja az erdőlátogatók figyelmét, hogy a kijelölt turista útvonalakat a megadott időszakban ne hagyják el, március 18-ig csak a kijelölt turista utakon engedélyezett az erdőlátogatás!

Kifejtették: a vad ösztönösen távolabb húzódik azoktól a helyektől ahol az emberek járkálnak, olyan területekre amelyet a turistautak nyomvonala elkerül. Ezzel összefüggésben döntött a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. úgy, hogy az erdőlátogatási korlátozással párhuzamosan nem ad ki ebben az időszakban hullajtott agancs gyűjtési engedélyt sem.

„Kérjük a lakosság, a természetjárók, az erdőkben kirándulók segítségét, legyenek tekintettel környezetükre, az erdő élővilágára azzal, hogy elviselik az elrendelt korlátozás, az emberek számára kis figyelmességgel, könnyen teljesíthető terhét” – hangsúlyozták.

A társaság honlapján látható, megyénkben hol húzódnak az engedélyezett útvonalak.

Kapcsolódó témák: #erdő | #KAEG | #túra | #turizmus |
Hirdetés