BioTechUSA Ultrabalaton Charity

Rekord összegű adomány gyűlt össze

Fotó: BioTechUSA
Győr+
2021.10.27. 16:12

Több mint 6 millió forint készpénzadományt adtak át a BioTechUSA Ultrabalaton Charity ünnepélyes díjátadóján. A futóktól összesen 1 159 000 forint gyűlt össze, melyet a BioTechUSA 5 000 000 forinttal egészített ki társadalmi felelősségvállalási programja részeként. Az összeget a három legtöbb közönségszavazatot elért alapítvány között osztották szét. Az első helyezett a győrújbaráti Egy a világunk Alapítvány lett.

Felelős vállalatként a BioTechUSA egyre nagyobb figyelmet fordít arra, hogy visszaadjon a közösség számára. Kiemelten ügyelnek arra, hogy jó szomszédként támogassák azokat a közösségeket, amelyek otthont adnak irodájuknak és gyáruknak. Ennek tükrében törekednek a jó együttműködésre a III. kerület Óbuda-Békásmegyer és Szada Önkormányzatával. Feladatuknak tekintik továbbá segíteni a koronavírus járvány miatt leterhelt magyar egészségügyet és a frontvonalban harcoló orvosokat, ápolókat. Nem utolsósorban fontos számukra, hogy termék- és készpénzadományokkal támogassák a rászorulókat, legyen az szervezet vagy egyéni karitatív cél.

A rászorulók támogatásának keretében a BioTechUSA számára az is fontos, hogy a nagyobb alapítványok mellett olyan karitatív kezdeményezéseket, szervezeket is támogasson, akiknek egyébként nehéz teret találni a segítségkéréshez és adományokhoz jutni. Ennek egyik platformja az immár harmadik éve megrendezett BioTechUSA Ultrabalaton Charity nevű integrált adománygyűjtő akció is, ahol a közösség javasol karitatív célokat és szavazataikkal ők is döntenek arról, hogy kik részesüljenek támogatásban. A jótékony kezdeményezés során arra buzdítják a futóversenyen résztvevőket, hogy a verseny végeztével ne kérjék vissza az időmérő chip letéti díját vagy tetszőleges összeggel támogassák az általuk javasolt és fontosnak tartott társadalmi ügyeket. Az így összegyűlt összeget a BioTechUSA kiegészíti, és az Ultrabalatonnal közösen felajánlja az első három legtöbb közönségszavazatot elért nemes cél számára.

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a kampány iránt, a közösség 2500 kommentben javasolt célokat, majd az abból kiválasztott 10 célra két hét alatt 20 ezer szavazat érkezett.

A BioTechUSA az Ultrabalaton csapatával már 2016 óta működik együtt és 2019-ben hívták életre a BioTechUSA Ultrabalaton Charity-t. Az idei év különleges volt mindkét cég számára, hiszen erőiket egyesítve rekord összegű adományt gyűjtöttek össze és a hagyományokhoz híven idén is három olyan szervezetet – Egy a világunk Alapítvány, Pici Reménysugár Alapítvány és K.I.T.T.I. Alapítvány – tudtak támogatni, akiknek ez óriási segítséget jelent.

Kapcsolódó témák: #adomány | #jótékonyság | #maraton |