Utazás

Rangos díjat kapott a Pannonhalmi Főapátság

Fotó: pannonhalmifoapatsag.hu
Győr+
2020.12.20. 09:37

Az Év Turisztikai Települése kategória elismeréseit Hévíz, Debrecen és Pécs kapták. A zsűri pontozása alapján a Pannonhalmi Főapátság került az előkelő első helyre.

Hirdetés

A kieső tavaszi és előnyári időszak, majd a csúcsszezon robbanásszerű beindulása és az év végi korlátozások nehéz körülményeket teremtettek sok más szektor és képviselőik mellett a szállásadóknak is. Váratlan és sokféle probléma várt megoldásra, melyek gyors és rugalmas közbeavatkozást igényeltek, és sok esetben a kapacitásokat is felemésztették.

Talán soha nem volt még ilyen fontos felhívni a figyelmet a szakma újítóira, jeles képviselőire, mint ebben a küzdelmes évben” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Ebben az évben is minden olyan szálláshely megmérettette magát, aki aktív regisztrációval elérhető a Szallas.hu kínálatában. A rendkívüli körülmények miatt a népszerűségi kategória, amely a verseny ideje alatt leadható vendégszavazatok alapján áll össze, ezúttal nem lett meghirdetve. „Sajnos jó néhány szálláshely kényszerült bezárásra vagy üzemszünetre, így nem tartottuk volna igazságosnak, hogy ők emiatt hátrányba kerüljenek a szavazás során, és talán ebben a nehéz időszakban a szavazásra buzdításnak sincs helye” – mondta a vezérigazgató. Azonban ez nem azt jelenti, hogy csak a zsűri szakmai véleménye alapján álltak össze a ranglisták, ugyanis a Szallas.hu rendszerében elérhető szállásadatlapokon lévő közel másfél millió vendégértékelés mennyisége és pontszáma is számításba kerültek.

Az Év Szállása 2020 fődíjat a Hotel Európa Fit Hévíz**** zsebelte be.

A minőségi kategóriában (több mint 1 361 500 valós vendégértékelésből a szálláshelyre jutó darabszám és pontszám), a 70 szobaszám feletti 4-5 csillagos hotelkategóriában a mórahalmi Colosseum Hotel**** lett az első helyezett.

Ugyanebben a kategóriában, 70 szobaszám alatt 4-5 csillagos hotelek közül a Pangea Hotel Nyíregyháza győzött. A hotel teljesen egyedülálló itthon: 35 hektáros tölgyerdőben fekszik, földtörténeti utazásra invitálja vendégeit.

A minőségi kategóriában, az 1-3 csillagos hotelek közül a Hotel Harka Harkány, míg a non-hotelek közül az Erzsébet Apartman Gyula végeztek az első helyen.

A szakmai kategóriában, azaz a zsűri döntése szerint, a 70 szobaszám feletti 4-5 csillagos hotelek közül az Ensana Thermal Hévíz**** bizonyult a legjobbnak. 70 szobaszám alatt, a 4-5 csillagos hotelek közül az Imola Hotel Platán Eger végzett az előkelő első helyen.

Az 1-3 csillagos hotelek közül az Alfa Hotel & Wellness Miskolctapolca nyert.

A non-hotel kategóriában kettős győzelem volt: a Villa Citadella Wellness Panzió Egert 1500 kitűnő vendégértékelés méltatja, így a zsűrit is meggyőzte, de a 4 Évszak Vendégház Bogács is az első helyre került.

A látnivalók közül ebben az évben minőségi és szakmai ranglistákat is felállítottak. “A szállások mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a programokra, valamint a kapcsolódó ajánlatokra is. Célunk, hogy minél több embert inspiráljunk az utazásra, az oldalunkon összegyűjtött hasznos információkkal segítsük, és egyben megkönnyítsük a tökéletes program megtalálását a látogatóinknak – mondta Szigetvári József. – Oldalunkon már több mint 4300 látnivaló és program érhető el.”

A vendégvélemények alapján az európai színvonalú, az egykori Almásy-kastély természetvédelmi területté nyilvánított parkjában elhelyezkedő Gyulai Várfürdő nyert, míg a zsűri pontozása alapján hazánk egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja, a Pannonhalmi Főapátság került az előkelő első helyre.

Az Év Turisztikai Települése első három helyezettjei pedig Hévíz, Debrecen és Pécs városa lettek.

Forrás: szallas.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #pannonhalmi apátság | #turizmus |