Hirdetés

Páratlan Porta fogad minket Pannonhalmán

kép
Győr+
2021.09.06. 13:30

Levendulaillat, gyönyörű panoráma, ínycsiklandó borok és ételek, béke, lelassulás vagy épp aktív kikapcsolódás – ilyen gondolatok sora cikázik az emberben, ha Pannonhalmáról álmodozik. Az álom viszont rögtön valósággá válik, amint belépünk a Portán.

Hirdetés

Nem mindennapi turisztikai látogatóközpont nyílt Pannonhalmán augusztusban. A modernitás és a tradíciók tökéletes elegyét mi sem szimbolizálhatná jobban, minthogy egy régi épület felújítása és egy új épületszárny létrehozása teszik ki közösen a város központjában fellelhető Portát. A kaput, melyen belépve helybéliek és turisták egyaránt megtalálják, amit keresnek.

A tartalmas kikapcsolódás nemcsak ígéret: kerékpározni indulhatunk a környék erdőibe, a Sokorói-dombság és a Cuha-völgye káprázatos környezetében. Ha autóval vagy busszal érkezünk a világörökségi helyszínre, akkor sincs okunk aggodalomra: kerékpárkölcsönző is rendelkezésünkre áll, ahol többek között E-bike-ot (elektromos rásegítésű kerékpárt) is kínálnak.

Hirdetés

A Porta fő attrakciója egy országosan egyedülálló, interaktív kiállítás, ahol virtuális időutazáson vehetünk részt. A múltat modern eszközökkel élhetjük át: terepasztalhoz rendelt AR tartalmak és VR szemüveg is vár bennünket. Bepillantást nyerhetünk például egy török kori végvár életébe, és a háremek fénylő világába.

A Tourinform iroda modern környezetben, naprakész információkkal üzemel, legyen szó nevezetességekről, belépőkről, programokról, szállás- vagy vendéglátóhelyekről. A helyi portékákat kínáló üzletben beszerezhetjük a pannonhalmi borvidék zseniális borait, emellett pálinkákat, mézeket, szörpöket, ajándéktárgyakat, levendulás és apátsági termékeket is megvásárolhatunk.

Sőt, akár hátra is dőlhetünk, és ízletes ételeket kóstolhatunk a Porta étteremben, melyet Nagy Eszter séf, a Konyhafőnök című műsor szuperdöntőjének nyertese vezet. (X)

Kapcsolódó témák: #Pannonhalma |
likeold
a fb oldalunkat