Google

Palacsinta, korona, iPhone – erre kerestek rá a magyarok

Illusztráció: Freepik
Győr+
2020.12.09. 11:50

A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A Google szerdán hozta nyilvánosságra a 2020-es keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és Magyarországot idén.

A magyar abszolút lista élén a globális listával megegyezően a koronavírus áll. Ezt követi az amerikai elnökválasztás, majd az online oktatást segítő Google Classroom, a negyedik helyen pedig a Telex kifejezés, amely vélhetően a szeptemberben indult, azonos nevű híroldal miatt volt népszerű. A top 10-es listára felkerült még Benedek Tibor, Gesztesi Károly és Kobe Bryant, valamint a koronavírus-térkép és a Magyar Közlöny is.

A sorozatok közül a Mintaapák, a Bátrak Földje és a Mellékhatás voltak a legkeresettebbek, a könyvek között a Kisasszonyok, a 365 nap és a Vaják kerültek az élre. A filme között a romantikus Miután összecsaptunk és a dél-koreai vígjáték-thriller, az Élősködök voltak a leggyakrabban keresettek.

A sporteseményeknél a végül foci-EB kijutást érő Magyarország-Izland mérkőzés és a kézilabda EB, a videójátékok közül pedig az Among Us és a Valorant című, többjátékos (multiplayer) alkotások érdekelték leginkább a magyar internetezőket. Kütyü-kategóriában az Iphone 11-es és az Iphone 12 vitte a prímet, harmadik helyre a Sony konzolja csúszott be, a Playstation 5. Külön felsorolást kaptak a receptek, itthon a palacsinta áll az első helyen, ezt követte az édesburgonya, és a kuglóf iránti érdeklődés.

A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira összpontosított, vagyis azon keresésekére, amelyek 2020-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2019-es keresésekhez képest.
A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén – olvasható az esemény kommunikálásával megbízott ügynökség szerdai közleményében. A közlemény szerint a 2020-as “Az év keresései” listák az év során indított több billió keresés adatai alapján készültek, amelyekből a duplikációkat, spameket kiszűrték.

2019-ben Magyarországon az önkormányzati választások, globálisan pedig az Indiai-Dél-Afrikai krikettmérkőzések vezették a legfelkapottabb Google-keresések listáját.

A teljes 2020-as listákat a Google.com/2020 oldalon lehet megnézni.

Kapcsolódó témák: #google | #kereső | #toplista |