Hirdetés
Jens Stoltenberg NATO főtitkár:

Oroszország akár vegyi fegyvert is bevethet Ukrajnában

Illusztráció: Facebook/Orbán Viktor
MTI
2022.03.15. 16:37

Oroszország egy megtévesztő hadművelet részeként akár vegyi fegyvert is bevethet ukrajnai háborújában - jelentette ki a NATO főtitkára kedden Brüsszelben, kifejezve a szövetség emiatti aggodalmát.

Hirdetés

Jens Stoltenberg, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek szerdára tervezett rendkívüli tanácskozását megelőzően tartott sajtótájékoztatóján hangoztatta: vegyi fegyverek használata teljes mértékben elfogadhatatlan, és szembemegy a nemzetközi kötelezettségekkel. A NATO a vegyi fegyverek mellőzésére szólítja fel Oroszországot – fűzte hozzá.

A főtitkár hangsúlyozta: a szövetség hónapok óta hallgatja “Oroszország hazugságait”. Moszkva azt állította, hogy nem áll szándékában megtámadni Ukrajnát, mégis megtette. Azt állította, hogy kivonja csapatait a térségből, még többet szállított oda. Azt állította, hogy megvédi a civileket, azonban az orosz hadsereg civileket gyilkol. Most abszurd állításokat tesz az ukrajnai biológiai laboratóriumokról és vegyi fegyverekről, “ami szintén csak egy újabb hazugság” – mondta Stoltenberg.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #háború | #külföld | #NATO | #Oroszország | #Ukrajna |
likeold
a fb oldalunkat