WHO

Növeli a közlekedés biztonságát a további sebességkorlátozás a városokban

MTI Depositphotos.com
2022.11.29. 19:41

A kormányoknak többet kell tenniük a közlekedési balesetek megelőzése érdekében, és ennek egyik lehetséges módját a sebességkorlátozások jelentik - hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden Genfben nyilvánosságra jelentésében, amely a balesetek és az erőszak csökkentésére tett erőfeszítéseket foglalta össze.

A WHO példaként említette, hogy a spanyolországi városokban elrendelt óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás növelte a közlekedés biztonságát.

A világszervezet szerint világszerte naponta mintegy 12 ezer ember veszti életét balesetek, illetve erőszak következtében. Ez évente hozzávetőleg 4,4 millió halálozást jelent. A WHO statisztikája szerint háromból egy haláleset a közlekedésben történik, minden hatodik öngyilkosság, kilencből egy gyilkosság, minden hatvanegyedik pedig háborúk, illetve fegyveres konfliktusok következménye.

Az ENSZ-szervezet kiemelte a közlekedésbiztonsági előírások ellenőrzésének, valamint a szabályszegők megbüntetésének fontosságát. Hozzátette, hogy a közlekedés biztonságához nagyban hozzájárul egy megfizethető tömegközlekedési hálózat fenntartása is.

Fotó: Depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #balesetmegelőzés | #közlekedés | #who |