Hirdetés

Novák Katalint Szent Mórus Tamás-díjjal tüntették ki Rómában

Fotó: Novák Katalin / Facebook
MTI
2021.08.29. 17:53

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert Szent Mórus Tamás-díjjal tüntették ki Rómában - tájékoztatta a miniszter sajtóosztálya vasárnap az MTI-t.

Hirdetés

A közlemény szerint Rómában, a katolikus törvényhozók idei, több napos tanácskozása alkalmából Szent Mórus Tamás-díjjal ismerték el Novák Katalin munkájának eredményességét, amellyel – mint fogalmaztak – a “családok megerősítését és a házasságok népszerűsítését szolgálja hazánkban”.    

A katolikus egyház szentjéről, az egykori angol lordkancellárról, humanista államférfiról, az anglikán egyház és a római katolikus egyház vértanújáról elnevezett díjat évek óta, világszerte, minden évben egy embernek ítéli oda a Nemzetközi Katolikus Törvényhozói Testület(ICLN).    

Hirdetés

A kommüniké megfogalmazása szerint ezt a díjat “jó okkal nevezték el az államférfiak és jogászok védőszentjéről”, Szent Mórus Tamásról, akit 1935-ben kanonizáltak, és aki generációk óta inspirálja a különböző vallású bírákat, ügyvédeket, jogi szakembereket és közalkalmazottakat arra, hogy életüket a közjó szolgálatába állítsák.

Kapcsolódó témák: #család | #politika |
likeold
a fb oldalunkat