Hirdetés
Hajdúsámsoni szalmonellafertőzés

Nem megfelelő szappan okozta a fertőzést

MTI
2019.11.01. 19:00

Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján - számolt be az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.

Hirdetés

Azt mondták: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe. A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak. A termék gyártója ellen eljárás indult – hangzott el a híradóban.

Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Sok diák kórházba került.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #egészségügy |
likeold
a fb oldalunkat