Hirdetés
Meghosszabbodott menetidők

Nem kezdődött jól a MÁV hétvégéje a Balatonnál

Illusztráció: MÁV
Győr+
2020.07.31. 18:15

Hirdetés

Az észak-balatoni vonalon meghosszabbodott a vonatok menetideje ma délutántól. A Déli pályaudvarról Tapolcára tartó délutáni Kék Hullám sebesvonat mozdonya ugyanis Fövenyes megállóhelyen meghibásodott. Egy másik mozdonyt küldtek a helyszínre, mégpedig a Tapolcáról Záhonyba tartó Tekergő gyorsvonatét, amely Zánka-Köveskálig behúzta a vonatot.

Fövenyesről azután tovább vitték a műszaki hiba miatt álló vonatot, újraindult azon a szakaszon a vonatforgalom. Az észak-balatoni vonalon fokozatosan állt helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Hirdetés

Ma a dél-balatoni vonalon is jelentősen meghosszabbodhat a vonatok menetideje. Balatonszárszó és Balatonszentgyörgy, továbbá Balatonszentgyörgy és Keszthely között nem volt áram a felsővezetékben.

A Nagykanizsáról induló, helybiztosítással közlekedő vonatokra nem volt lehetséges a helyjegyfoglalás, illetve Nagykanizsán nem lehetett sem a pénztárakban, sem a jegykiadó automatáknál jegyet váltani. A menetjegyeket a vonatok fedélzetén válthatták meg az utasok.

A Mávinform nem sokkal fél hat után arról számolt be, hogy megindult a vonatforgalom a Balatonszárszó-Balatonszentgyörgy-Keszthely vonalon. Azonban így is vonatkésések még várhatók az esti órákig. Jelenleg egy órát is késnek a dél-balatoni vonatok.

Forrás: Mávinform

Kapcsolódó témák: #balaton | #MÁV | #Vakáció |
likeold
a fb oldalunkat