Kirándulás

Napijeggyel a Dunakanyarban

Fotó: Németh József
Győr+
2021.04.22. 09:50

Sikeres szezont zárt tavaly a Dunakanyar napijegy, ezért a közösségi közlekedési szolgáltatók úgy döntöttek, hogy idén is elérhetővé teszik ezt a népszerű jegytípust. Mindössze egy napijegy megvásárlásával korlátlanul utazhatnak a kirándulni vágyók a Dunakanyarban közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz és MAHART járatokon. Április 24-től nem csak a Dunakanyar napijegy, hanem a MAHART napijegyek is újra megvásárolhatóak a vasúti jegypénztárakban és a MÁV applikációban.

A közúti és kötöttpályás közösségi közlekedés összehangolásának egyik célja, hogy az utasok egyetlen bérlet megváltásával, olcsóbban és egyszerűbben közlekedhessenek indulási- és célállomásuk között. A MÁV-Volán-csoport és a MAHART PassNAVE Kft. idén is együttműködik a fenntartható környezet és a környezettudatos közlekedés népszerűsítése érdekében. A Dunakanyar napijegynek köszönhetően a Börzsöny, a Duna és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel megközelíthetővé válnak a közösségi közlekedési szolgáltatók különböző eszközeit kihasználva. Tavaly több mint 2300 ilyen szezonális napijegyet értékesített a MÁV-START.

Dunakanyar napijegy most is könnyű és egyszerű feltételeket biztosít az utazóknak.

Egy napijegy megváltása az adott napon korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START 2-es (Budapest-Esztergom), 70-es (Budapest-Vác—Nagymaros-Visegrád-Szob), 71-es (Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác), 75-ös (Vác-Diósjenő-Drégelypalánk-Balassagyarmat), 80a-s (Budapest-Keleti – Rákos) vonalszakaszain és az S76-os járatokon Rákos – Újpalota – Angyalföld között, a Volánbusz 300-399, 800-898 és 8503 – 8512 számcsoportba eső vonalain, a MÁV-HÉV H5-ös HÉV Békásmegyer és Szentendre közötti szakaszán, valamint a MAHART PassNAVE egy, az utas által választott dunakanyari körjáratán, az alábbi viszonylatok egyikén: Vác – Visegrád, Esztergom – Zebegény, Szentendre – Visegrád, Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös.

A Dunakanyar napijegy április 24 és október 24 között, a MAHART járatok közlekedési napjaira váltható meg. A napijegy ára tavaly óta nem emelkedett, a felnőttjegy 1999 forintért, a 26 éven aluliaknak szóló jegy pedig 1499 forintért lesz elérhető a MÁV-START pénztáraiban és a MÁV applikációban.

A MÁV-START a MAHART-tal kötött megállapodás alapján idén újra értékesíti a hajótársaság egyes járataira szóló fix áras MAHART napijegyet és regisztrációs jegyet. Ennek köszönhetően április 24-től ismét elérhetőek a MÁV-START személypénztáraiban és a MÁV applikációban a Dunakanyar körjáratokra, valamint a későbbiekben a Szentendre-Visegrád, Zebegény – Esztergom, Vác – Visegrád vonalakra szóló napijegyek. Egy személyjegy ára 1000 forint, kerékpár és kutyajegy 500 forintért vásárolható meg. A Napijegy a rajta megjelölt napon és járattípuson korlátlan számú utazásra jogosít.

Kapcsolódó témák: #Dunakanyar | #kirándulás | #túra | #turizmus |