Hirdetés
Szabadabb, reményteli időszak elé nézünk

Mit hoz a Tigris Éve?

Földvári Gabriella
2022.02.02. 19:03

Az elmúlt évek nehéz energiái után kicsit már fellélegezhetünk, s bár a harcos Tigris és az óceánt szimbolizáló Yang Víz hozhat még némi feszültséget magával, de alapjaiban egy szabadabb, reménytelibb új évnek nézünk elébe a kínai asztrológia szerint – árulta el Kerecsényi Éva sorselemző, asztrológus szakértőnk.

Hirdetés

A Hsia naptár szerint 2022. február 3-án 21:51-kor veszi kezdetét a Tigris éve, amelyet két kínai karakter szimbolizál: a yang víz és a Tigris. Az elmúlt éveket a tűz elem teljes hiánya jellemezte, de a Tigrisben rejtve megbújó yang tűz végre magával hozhatja azt a meleget, biztonságot és pozitív energiát, amit a tűz elem képvisel, s amire már oly régóta vágyunk. A víz elem ugyanakkor a sikert, a kreativitást, az elmélyült gondolkodást jelképezi – foglalta össze Kerecsényi Éva a ránk váró időszakot.

Fotó: Bognár Imre Tivadar

A Tigris egy erős “utazó csillag”, amely sok embert utazásra és mozgásra késztet, s ehhez remélhetőleg adottak is lesznek a lehetőségek.  Bátorság, erős akarat, nyugtalan természet, mind a tigris sajátosságai, így érdekes, izgalmas, kihívásokkal teli év előtt állunk, épp ezért kivételesen nagy fontosságot kap a letisztult gondolkodás. Forradalmi ötleteink születhetnek, és az igazság, igazságosság ideje is elérkezett.  

Hirdetés

A teremtő energiák jelenlétnek köszönhetően régi vágyak valósulhatnak meg, régóta halogatott döntések kaphatnak zöld jelzést, és megélénkülhet a vállalkozó kedv is.  Munkahely-váltás, költözés, külföldi lehetőségek is megjelenhetnek. Ezek a hatások a Tigris jegyű embereknél fokozottabban érvényesülnek.

Most nézzük, jegyenként, ki, mire számíthat az elkövetkezendő 12 hónapban.

A Kígyó és Majom jegyű emberek fokozottan érzékenyebbek lehetnek, könnyebben rá tudnak hangolódni mások érzéseire, de fontos üzenet számukra, hogy ne agyalják túl a dolgokat, s ha segítenek, akkor azt önzetlenül tegyék. Az ő életükben is több változás, utazás várható. A Majom jegyűek különösen nagy teremtőerőt kapnak idén a kezükbe, de kulcsfontosságú, hogy ne siettessék a dolgokat, türelmet kell tanulniuk, ez a siker alapja.    

A Disznó jegy szülöttei lehetőséget kapnak, hogy a nem működő életterületeken rendet tegyenek. Adottak az energiák ahhoz, hogy minden felesleges, haszontalan, lehúzó helyzettől, dologtól, kapcsolattól megszabaduljanak, helyet teremtve ezzel az újnak. Költözésre, munkahelyváltásra is kiváló időszak.

A Nyúl és Sárkány évében született emberek nyitottabbak lehetnek a tanulásra, önképzésre, az önismeret iránti igény is nagyobb hangsúlyt kaphat az életükben. A befektetett munka meg is fog térülni, előrelépés lehet a jutalma.  

A Ló és Kutya jegyű emberek számára sok új lehetőséget tartogat az év. A kommunikáció nagyobb hangsúlyt fog kapni az idén, több új kapcsolatra is szert tehetnek. Megnő a meggyőző erejük, s kiemelkedési lehetőséggel is kecsegtet az új esztendő. Könnyebben kerülhetnek reflektorfénybe, a figyelem középpontjába. Harmonikus napokat élhetnek meg.  

Patkányként és Bivalyként egyfajta kettőséget lehet az idén megélni. Egyrészről energikusabb lesz ez az év, minden lehetőség adott lesz a változtatásokra, legyen szó akár új munkahelyről, költözésről, párkapcsolatról. Az új ötletekhez a megvalósítás energiája is megérkezik. Másrészről mindkét jegy szülöttei számára fontosabbá válnak az alapvető értékek, időnként kicsit magányosabbnak, meg nem értettnek érezhetik magukat, többen alkotó tevékenységbe foghatnak, nyitottabbá, befogadóbbá válnak a művészetek, akár a spiritualitás iránt is.     

Akik a  Ló, Kutya, Nyúl és Patkány évében születtek, azt is tapasztalhatják, hogy nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni, szívesebben csatlakoznak hozzájuk az emberek, inspirálóbb hatással lesznek másokra. Aki párt szeretne közülük találni, járjon többet társaságba, bizonyára könnyebb lesz a kapcsolatteremtés, felélénkülhet az élet párkapcsolati szempontból.

 A Kakasoknak itt az ideje a pénzügyeik rendezésére. Kedvező energiákat hoz az év az anyagi fellendülésre. A Majmok sem maradnak ki a jóból, nekik is felragyoghat az anyagi szerencsecsillaguk.

A Kecske jegyűek nagyon figyeljenek a megérzéseikre, remek ötleteket, sugallatokat kaphatnak, és egy visszafogottabb Kecske is könnyen azon kapja magát, hogy már nem feltétlenül akar mindent rutinból, a megszokás, a tradíciók szerint megoldani.

Kapcsolódó témák: #Asztrológia | #horoszkóp | #kínai újév |
likeold
a fb oldalunkat