Hirdetés

Mínuszok után melegedés

Fotó: MTI/Varga György
Időkép
2019.10.06. 10:22

Hét elején többfelé csökken 0 fok alá a hőmérséklet, hétvégén viszont visszaköszönni látszik a 20 fokos meleg.

Hirdetés

Bár a napokban sorra érik egymást a hidegfrontok, egyre lehűtve a levegőt, még korántsem kell, hogy eluralkodjon rajtunk a téli hangulat.

A szombati hidegfrontot követően tovább csökken a hőmérséklet, hideg reggelekre és hűvös délutánokra kell számítanunk. Hétfő hajnalban még kevés helyen, főként talajszinten, illetve a fagyzugos völgyekben várható 0 fok alatti minimum-hőmérséklet, kedden azonban a szél elcsendesülése és a felhőzet felszakadozása következtében akár nagyobb területen lehet fagyra készülni. Legnagyobb esély a mínuszokra az északi, északkeleti tájakon és az Alföld középső, északi területein mutatkozik. 

Hirdetés

A kemény fagyok ugyan még nem köszöntenek be, -3 és -1 fok környékére hűlhet a levegő.

A felszín közelében ennél pár fokkal alacsonyabb hőmérséklet is előfordulhat, így a növényekre már komolyabb veszélyt jelenthet a hajnal. A hosszútávú előrejelzési modellek a jövő hét utolsó napjaira ígérik a változást az időjárásban, egyhangúan felmelegedéssel kecsegtetnek. Csütörtökön ugyan még egy hidegfront érintheti az országot, de péntektől megtörik a hideg őszi idő, és fokozatos melegedés veszi kezdetét. Hétvégén jó eséllyel sokfelé megközelítjük, vagy átlépjük majd a 20 fokot.

Forrás: Időkép

Kapcsolódó témák: #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat