Hirdetés
Hívd, nyomd, sokkolj

Ments életet Balával – ezúttal defibrillátorral

Győr+
2020.10.09. 14:02

Baláék visszatértek, és Győrfi Pál segítségével mutatják meg, hogyan kell használni ezt az életmentő készüléket.

Hirdetés

Újabb figyelemfelhívó videót készített az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az Újraélesztés Nemzetközi világnapja alkalmából, mely október 16-án van.

A Valami Amerika szereplői a tőlük megszokott lazasággal és poénokkal – mindezt túszejtés közben, kommandósokkal és defibrillátorral – reprezentálják az újraélesztési ismereteket. Baláék beszélgetnek a Balaton partjánál, és közben elrabolták Győrfi Pált. Később feltűnik sokak kedvenc párosa a filmből, Oroszlán Szonja és Szabó Győző, akik pénz helyett egy félautomata defibrillátort hoztak magukkal.

Hirdetés

Scherer Péter is megjelenik rendőrként, aki épp a lekapcsolás közben ájul el és áll le a szíve. Győrfi Pálnak és a defibrillátornak köszönhetően azonban Baláéknak sikerül megmenteni az életét, ám a letartóztatás elől nem menekülnek.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány társadalmi ismeretterjesztő programjával az a céljuk, hogy tovább javuljon Magyarországon az újraélesztési tudás és hajlandóság, és minél több ember tudjon róla, hogy országszerte rendelkezésre állnak nyilvánosan elérhető defibrillátorok, használatuk pedig a laikusok számára is egyszerű, így nincs mitől félnünk.

Forrás: Országos Menőszolgálat Alapítvány Facebook oldala

Kapcsolódó témák: #mentők |
likeold
a fb oldalunkat