Magyar csapatok is részt vesznek a Nemzetközi Tűzoltó Olimpián

Fotó: katasztofavedelem.hu
Mics Flóra
2022.07.19. 13:38

Július tizenhetedikén kezdetét vette a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség által szervezett XVII. Nemzetközi Tűzoltósport-verseny és XXIII. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltóverseny Szlovéniában, Celjében.

A megmérettetésen huszonhat ország több mint háromezer versenyzője indul, Magyarországot egy százhuszonhat fős delegáció képviseli. A vasárnapi regisztrációt követő rajtszámsorsoláson a magyar hivatásos csapat az egyes sorszámot húzta, hétfőn pedig már teljes erőbedobással elkezdődött a felkészülés. A Hungarian Fire Sport Team a 4×100 méteres váltót, a horoglétramászást és a 100 méteres akadálypályát gyakorolta a Kladivar Stadionban, a keddi napra pedig maradt a kismotorfecskendő-szerelés gyakorlása.

A hétfői nap főszereplői az ifjúsági tűzoltók, a gyerekek voltak. Pázmánd Önkéntes Tűzoltó Egyesület fiú- és leánycsapata, valamint Vértessomló Önkéntes Tűzoltó Egyesület leánycsapata a szorgos gyakorláson kívül, ünnepélyes keretek között zászlófelvonással nyitották meg a nemzetek kiállítását Šentjur Stadionban, Celje városközpontjában. A magyar gyerekcsapat remek hangulatot varázsolt, amelyhez több ország – Franciaország, Németország, Lengyelország – tagjai is csatlakoztak. 

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó témák: #tűzoltók | #tűzoltóverseny |