Hirdetés
Észak-Olaszország

Leomlott egy autópályahíd

Fotó: corriere.it
MTI
2020.04.08. 18:23

Leomlott egy 400 méteres autópályahíd Észak-Olaszországban szerdán, egy embert sérült meg.

Hirdetés

A Magra folyón átívelő híd Toszkána és Liguria tartományok határán található. A baleset délelőtt 10 óra 30 perc tájban történt, amikor csak két teherautó haladt át a hídon.

Az egyik gépkocsivezetőt kórházban ápolják – közölte Aulla város, a legközelebbi település polgármesteri hivatala a Facebook közösségi portálon. A másik sofőr gyakorlatilag sértetlen maradt, de sokkos állapotba került – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Hirdetés

 „Hajszál híján tragédia történt” – szögezte le Toszkána tartomány közgyűlésének elnöke, Eugenio Giani közleményében, mielőtt a hídomlás helyszínére látogatott.

Az új koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében alig volt forgalom a hídon. Rendes körülmények közepette a híd rendszerint igen zsúfolt, sok a teherautó is.

Roberto Valettini, Aulla polgármestere az ANSA jelentése szerint három levelet is írt az Anas autópálya-üzemeltetőt cégnek, hogy jelentse a híd rossz állapotát.

Paola De Micheli közölte: “részletes jelentést” kért az Anastól.

Az olasz úthálózat állapotával kapcsolatban súlyos aggodalmak merültek fel, amióta 2018 augusztusában leomlott egy autópálya-híd Genovában, a szerencsétlenségben 43 ember veszítette életét.

Fotó forrása: corriere.it

Kapcsolódó témák: #baleset |
likeold
a fb oldalunkat