Hirdetés
Ügyészség

Legalább 80-al ment a 30-as táblánál

Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség
Győr+
2021.01.18. 10:11

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 75 éves férfi figyelmetlensége miatt és a megengedett sebességet túllépve ütötte el az úttest felújításán dolgozó munkást, aki a helyszínen elhunyt.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 75 éves terhelt 2019 áprilisában a délutáni órákban haladt járművével a felújítása alatt álló M15-ös autóúton. Az útszakaszon 30 km/h sebességkorlátozás volt érvényben, ennek ellenére a vádlott 86-91 km/h sebességgel közlekedett. Emiatt és figyelmetlensége miatt későn észlelte az úttesten állva munkát végző 66 éves sértettet, akit fékezése ellenére, 76-81 km/h sebességgel frontálisan elütött – szerepel a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség által küldött sajtóközleményben.

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Vele szemben öt év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

Hirdetés
A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.
Kapcsolódó témák: #baleset | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat