Hiba

Éjfél előtt helyreálltak a Facebook szolgáltatásai

Illusztráció: Pixabay
Győr+ / mti
2021.10.04. 18:14

Leállt a Facebook, a Messenger és az Instagram is Magyarországon és nem működik a WhatsApp sem. - írja a hvg.hu.

Frissítés:

05:35:

Magyar idő szerint hétfőről keddre virradó éjjel, percekkel éjfél előtt helyreálltak a Facebookhoz tartozó közösségi szolgáltatások. A hvg.hu a The Verge-re hivatkozva azt írja, akkora volt a baj, hogy a hibát nem lehetett távolról elhárítani, ezért a Facebook egy speciális, úgynevezett „vészcsoportot” küldött az egyik kaliforniai adatközponthoz, amely végül elhárította a globális leállást okozó meghibásodást.

A Magyar Távirati Iroda többek között az AFP és Reuters hírügynökségekre hivatkozva azt írja:

„A Facebook és a hozzá köthető platformok hétfő este váltak globálisan elérhetetlenné, nem sokkal azt követően, hogy  Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.”


Ez volt az óriásvállalat történetében a legnagyobb leállás, a vállalat arról is beszámolt, hogy a belső – az alkalmazottak által használt – rendszereik is összeomlottak.

A leállásokat nyomon követő DownDetector honlap közlése szerint az elmúlt órákban mintegy 14 millióan jelentették a platformokat.

Hétfőn este írtuk:

21:35:

Története egyik legkomolyabb leállását szenvedi el épp a Facebook. Bár a Facebook nem sokkal később jelezte, már dolgoznak a hiba elhárításán, könnyen lehet, hogy ez még eltart egy darabig.  – a hvg.hu több külföldi forrásra hivatkozva arról is írt, hogy a cég belső üzenetküldési rendszere is leállt.

Egyelőre nem tudni tehát, mikorra hárul el a hiba…

Este hét óra előtt nem sokkal az androidos alkalmazások már betöltöttek, ugyanakkor a hírfolyam nem frissül és a hivatkozások sem visznek tovább.

A Facebook Twitteren reagált a leállásra. A cég azt írja, már dolgoznak a hiba elhárításán, az okozott kellemetlenségért pedig elnézést kér. – tudtuk meg, ugyancsak a hvg.hu segítségével.

A grafika forrása: downdetector.hu

Korábban írtuk:

A DownDetector adatai szerint a leállás fél hat körül kezdődött, beszámolók szerint a Facebook egyetlen szolgáltatása sem működik. A legtöbb problémát a Facebook weboldalával kapcsolatban jelentették, azonban az alkalmazás sem működik. Jelenleg nem lehet üzenetet sem küldeni, sem fogadni.

A Downdetector szerint az egész világon akadozik a szolgáltatás. – írja a hvg.hu

Kapcsolódó témák: #közösségi média |