Hirdetés
Katasztrófavédelem

Lakástüzek a megyében

Fotó: Győr+ archívum
Győr+
2021.01.27. 16:34

Tegnap egy ember lakástűzben vesztette életét Fóton, de Győr-Moson-Sopron megyében is lakóházak tüzéhez riasztották a tűzoltókat az esti órákban. A győri tűzben megsérült egy ember, egy család Rétalapon pedig fedél nélkül maradt.

Hirdetés

Kigyulladt egy százhúsz négyzetméteres lakóépület kazánháza kedden este Rétalapon, a Jókai utcában. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre, amely teljes terjedelmében égett, a ház lakhatatlanná vált. A győri és a kisbéri hivatásos tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat. A házban élő család rokonokhoz költözött.

Teljes terjedelmében égett kedden este egy ötven négyzetméteres melléképület Győrben, a Győzelem utcában. A tűz következtében a tetőszerkezet beomlott, ezért a tűzoltási munkálatok elhúzódtak.  A lángokat a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók oltották el. A tűzeset során egy ember megsérült, őt kórházba szállította a mentőszolgálat. A tűzeset keletkezési körülményeinek kivizsgálására tűzvizsgálati eljárás indult. 

A legtöbb lakástüzet magukra hagyott gyertyák, hibás elektromos eszközök, vagy túlterhelt elektromos hálózat okozzák. Az is gyakori, hogy a fűtés, a főzés, vagy a dohányzás áll a lakástüzek hátterében.

Hirdetés

Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Kapcsolódó témák: #baleset | #katasztrófavédelem | #tűzoltók |
likeold
a fb oldalunkat