Külföldi visszhang: ők gratuláltak Orbán győzelméhez

Salvini (jobbra) és Orbán / Fotó: Facebook
Győr+
2022.04.04. 13:00

Több külföldi politikus is gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek, miután a Fidesz elsöprő győzelmet aratott a 2022-es országgyűlési választáson.

Elsőként Matteo Salvini gratulált Orbán Viktornak. Az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga elnöke a Facebook-oldalán üzent a magyar miniszterelnöknek, akivel baráti kapcsolatot ápol. Mint írta, ahogy számára, úgy Orbánnak is a család, a biztonság, az érdem, a fejlődés, a szolidaritás, a szuverenitás és szabadság értékei a legfontosabbak. Ennek kösöznheti a diadalt.

Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin szintén gratulált Orbán Viktornak. Az orosz elnök bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nehéz nemzetközi helyzet ellenére a kétoldalú partnerség további fejlesztése teljes mértékben megfelel az orosz és a magyar nép érdekeinek.

Narendra Modi indiai miniszterelnök a Twitteren üzent Orbán Viktornak a választási győzelem apropóján. Modi bízik benne, a jövőben még tovább erősítik majd az indiai-magyar kapcsolatokat.

Geert Wilders holland jobboldali politikus a Twitteren osztott meg egy közös fotót Orbánnal, akinek magyar nyelven gratulált a választási győzelméhez.

Szintén jókívánságait fejezte ki Franciaországból a jobboldali Marine Le Pen, aki ugyancsak közös fotót osztott meg Orbán Viktorral.

Kapcsolódó témák: #gratuláció | #politika | #választás |