Hirdetés
Őszi lakásdekoráció

Kuckózós ötletek

Fotó: pixabay.com
Földvári Gabriella
2021.10.13. 13:34

Beköszöntött a hideg, kuckózós idő, itt az ideje lakásunka is meghitt őszi hangulatot varázsolni. Néhány tippet adunk ahhoz, hogyan tehetjük ősszel is barátságossá otthonunkat.

Hirdetés

Az őszi dekorációnak vannak hagyományos, jól megszokott elemei, ilyenek a dísztökök, amelyeket a piacon, a virágboltokban, de akár a multiknál is beszerezhetünk, vagy az őszi falevelek, amelyekért elég lesétálni a parkba, de a hétvégi kiránduláson is begyűjthetjük a gesztenyével, a makkokkal, őszi termésekkel együtt. Az évszak domináns színe a narancsos, barnás színvilág. Ezeket a természet adta ajándékokat szépen elrendezhetjük egy fa alátéten, egy tálcán, egy fonott kosárban, vagy akár egy szövet táskában is, az asztal díszeként.

Meleg takarókkal, puha, barátságos színű díszpárnákkal is átváltoztathatjuk otthonunk hangulatát. Sokan kedvelik a boltban kapható ledes fényfüzéreket, ezek helyett hangulatosabbak a színes, illatos mécsesek, gyertyák. Egy-egy régi gyertyatartót, mécsestartót, újrahasznosíthatunk, ha lefújjuk arany- vagy réz sprayvel.

Az illatok is fontos szerepet játszhatnak a miliő megteremtésében. Válasszunk 100 % -os tisztaságú illóolajatokat, őszre levendulát, fahéjat, narancsot, bergamottot. Ezen illatokat keverhetjük is, akár párologtatóban is használhatjuk.

Házilag is készíthetünk lakásillatosítókat, például úgy, hogy a naracs héját, szegfűszeggel, fahéjjal kis vízzel felforraljuk, egy szép, díszes, üvegbe öntjük és ezzel a főzettel illatosítunk – néhány napig kitart.

Kapcsolódó témák: #dekoráció | #ősz | #otthon |
Hirdetés