Hirdetés
Konzultáció

Közölték a nemzeti konzultáció eredményeit

Győr+
2021.03.20. 08:50

528 ezren töltötték ki az újraindításról szóló online konzultációt - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton közzétett videójában.

Hirdetés

A kitöltők 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, 12 százalék szerint egy lépésben, a járvány végén.

A résztvevők 65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól, az este 8 utáni kijárási tilalmat pedig 74 százalék szerint az első lépésekben enyhíteni kellene – tudjuk meg a videóból.

Hirdetés

Az éttermek és a szállodák nyitását 87 százalék támogatja, a sportlétesítményekét a kitöltők 75 százaléka engedné. A résztvevők 58 százaléka a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek engedné koncertek, sportesemények látogatását is – részletezte Dömötör Csaba.

Külföldiek belépésével kapcsolatban 79 százalék mondta azt, hogy Magyarország területére a járvány végéig csak olyan külföldiek léphessenek akiket, vagy beoltottak vagy védettséggel rendelkeznek.

A teljes videót itt tudják megnézni:

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #konzultáció |
likeold
a fb oldalunkat