Kamarai pályaorientációs nyári tábor idén 4. alkalommal

Fotó: Csapó Balázs
Győr+
2022.07.05. 15:00
Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Pedagógiai Szakszolgálattal közösen szervezte meg a „Pályára állunk” pályaorientációs nyári tábort, melynek célja, hogy a végzett 7. osztályos tanulók betekintést nyerjenek különböző szakmák világába.

Ebben az évben 19 tanuló vett részt a táborban. A program a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikumban kezdődött, ahol a vendéglátás szakmacsoportot ismerhették meg a diákok. Másnap a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikumban tettek látogatást, a megyében kiemelkedően fontos járműipari és gépészeti szakmákba nyertek betekintést a fiatalok.

A hét további napjain a Széchenyi István Egyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum szakoktatói várták a tanulókat sok érdekes interaktív programmal, a Győri SZC Hild József Építőipari Technikumban az építőipari ágazattal ismerkedhettek meg a gyerekek, a Bedő Pékségben pedig finomságokat süthettek.

A Royal Club Kulturális és Sportegyesület programja mindig nagy sikert arat, hiszen a virtuális valóságot mutató VR szemüvegeken keresztül ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló diákok a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal.

Július 11-től kezdődik kamaránk „Önmagadra hangolva” pályaorientációs tábora, ahol a céglátogatások mellett az önismereti foglalkozásoké lesz a főszerep. Információ: www.gymsmkik.hu

(X)

Kapcsolódó témák: #gymskik | #pályaorientáció | #tábor |