Hirdetés
Little Things

Itt az ABBA első karácsonyi dala!

Fotó: Youtube
HAK
2021.12.09. 11:40

A svéd sztárzenekar pályafutása során eddig még nem jelentetett meg karácsonyi dalt, így a Little Things igazán különös nóta. Ahogy a klip is, amely nem éppen a klasszikus értelemben vett karácsonyi. Viszont ami tény: próbáljunk meg mi is örülni az apró dolgoknak is.

Hirdetés

Negyven év elteltével adott ki új lemezt novemberben a legendás ABBA, amelynek a Voyage címet adták. Ezen az albumom szerepel a Little Things című dal is, a svéd négyes eddigi első karácsonyi dala. A Happy New Year című szilveszteri slágert már 1980 óta éneklik világszerte, s végre eljött az idő, hogy a karácsonyi időszak sem múlik el ABBA dal nélkül.

A Little Things egy különleges szerzemény. Cseppet sem a divatos, már-már csöpögős karácsonyi hangulatot adja vissza, amely oly trendi lett napjainkban. Az ünnep szeretettel teli oldalát közelíti meg, amikor végre egy kicsit mindenki elcsendesedhet, s maradhat időnk egymásra. Egy hosszabb reggeli nyújtózkodásra, egy közös reggelire vagy éppen gyönyörködni az új játékokkal játszó gyermekekre. Köszönet is egyben, hogy a Mikulás évről-évre megemlékezik mindenkiről, s hálaszó azért, mert nem maradnak üresek a harisnyák… Megfontolt, letisztult, nem kapkodós karácsonyi dalt kaptunk az ABBA-tól, köszönet érte.

Hirdetés

Nos, ehhez a dalhoz forgattak le egy olyan klipet, amelyben megjelenik a motion capture technológia. Ez azért fontos a zenekar életében, hiszen 2022-ben virtuális turnéra indul a zenekar, ennek a technológiának a segítségével. Lényege, hogy minden mozgást, mimikát lemásolnak, s így „születik meg” a valósághű karakter, amelyről már-már elhisszük, hogy a valóságot látjuk.

A klipben a gyermekek is ezt a technológiát látják, s rögtön kedvet is kapnak ahhoz, hogy kipróbálják, mit nyújthat számukra a „varázslat”. Annyira belejönnek, hogy a végére mintegy karácsonyi ajándékként egy valóságos kis ABBA Showt mutatnak be a szülőknek és a meghívott vendégeknek.

Ezzel is alátámasztva: a kis dolgoknak is örülni kell. Na meg az ABBA-nak, amely az egyik legnagyobb ajándékot adta amit adhatott: a zenéjét.

Kapcsolódó témák: #advent | #karácsony | #karácsonyi dalok | #zene |
likeold
a fb oldalunkat