Hirdetés

Ismét megszavazhatjuk az év közönségdíjas védőnőjét

Győr+
2020.05.12. 08:20

Az újdonsült szülők számára a védőnők nyújtják a legfőbb támaszt, hiszen ők azok, akik a várandósságtól a leendő család szakmai segítői és támogatói. Felkészítik a szülőket a kicsi érkezésére, tanácsokat adnak a gyermekneveléssel kapcsolatban, és vigyáznak a baba, illetve a mama egészségére.

Hirdetés

Munkájukat, áldozatos tevékenységüket a Magyar Védőnők Egyesülete ezúttal is az Év Védőnője Díjjal ismeri el több kategóriában, de idén is lehet a közönségdíjas szakemberre szavazni ITT.

Az Európában egyedülálló magyar védőnői szolgálat szakemberei már több, mint egy évszázada kísérik figyelemmel a gyermekek útját a fogantatás pillanatától kezdve egészen az iskolás kor végéig. A rengeteg segítség, amit a családoknak nyújtanak, hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek megfelelően fejlődjenek. Meghatározott időközönként végzik a gyermekek egészségi állapotfelmérését annak érdekében, hogy a fejlődésben való megtorpanást, illetve esetleges betegségekre utaló rizikó állapotokat minél hamarabb felismerjék, és a szükséges beavatkozások időben megtörténjenek. Mindezt a szülők szoros együttműködésével, megfigyeléseik alapján végzik.

Hirdetés

A védőnők munkája igen szerteágazó, dolgozhatnak a családok közvetlen közelében, iskolákban, kórházakban és családvédelmi szolgálatoknál is.

A védőnői hivatás nem látványos, hisz az egyénnel, családdal kapcsolatban személyesen valósul meg, ezért a Magyar Védőnők Egyesülete (MAVE) által 2011-ben alapított Év Védőnője Díj lehetőséget ad arra, hogy megismerjék a szülők, diákok, kollégák véleményét az egyes védőnők tevékenységéről, és a megküldött leírások alapján elismerjék őket.

Rendkívüli helyzetben hirdetjük meg az idei év Év Védőnője jelölést, hisz a kialakult járványhelyzetben a védőnői tevékenység alapvető elemét, a személyes találkozást minimálisra szükséges csökkenteni, védve ezzel a várandósok, gyermekek, családok egészségét, és a távkonzultáció került előtérbe. Ez új kihívás mind a családok, mind a védőnők számára. A védőnők ebben a rendkívüli helyzetben is folyamatosan elérhetők, a rendelkezésre álló távkommunikációs eszközök használatával segítik a családokat, hogy minél zökkenőmentesebben vészeljék át a járvány időszakát. A rendkívüli helyzet ellenére idén is szeretnénk átadni az Év Védőnője Díjakat, kérjük, hogy jelöljék az arra érdemes védőnőketCsordás Ágnes Katalin Magyar Védőnők Egyesülete elnöke.

Az Év Védőnője Díj kategóriáinak jelöltjeit szakmai zsűri bírálja el, de már negyedik éve a közönség szavazatai alapján is díjaznak egy védőnőt. Az elismerést az kapja, akire a Sudocrem Facebook-oldalán futó applikációban a legtöbben szavaznak. A kampány egyik fő célja, hogy a szakmai elismerés mellett az édesanyák és édesapák is kifejezhessék a hálát és tiszteletet, ami minden védőnőt megillet.

A közönség díj jelöléshez nem kell mást tenni, mint a Sudocrem hivatalos Facebook-oldalán futó applikáció segítségével beküldeni a védőnőnk nevét és e-mail címét, melyet amint elfogad a jelölt, szavazhat rá minden szülő, akinek gyermeke hozzá tartozik.

Védőnőt IDE kattintva is jelölhet.

Forrás, fotó: Magyar Védőnők Egyesülete

Kapcsolódó témák: #család |
likeold
a fb oldalunkat