Ingolstadtban járt az alpolgármester

Győr+
2022.07.16. 15:16

Két év után találkozhattak újra Ingolstadtban a testvérvárosok vezetői. Győrt Szeles Szabolcs alpolgármester képviselte, aki számos témában egyeztetett kollégáival.

A meghívás a városi egyetem alapításának 350. évfordulójának kapcsán érkezett, az ünnepségre pedig Ingolstadt többi testvérvárosából is érkeztek városvezetők. Szeles Szabolcs győri alpolgármester a német városvezetés több szakemberével is egyeztetett, átbeszélve a korábbi együttműködéseket és szóba hozva lehetséges új kapcsolódási pontokat, közös programokat is.

„Remek a kapcsolatunk Ingolstadttal, a Győr 750-es programsorozat során mi is vendégül láttuk őket. Jó, hogy most mi találkozhattunk velük, hiszen például az oktatásban és több kulturális területen is együttműködünk már évek óta. A régi témákat fel kellett eleveníteni, hiszen a Covid-hullám sok mindennek gátat szabott, viszont a fonalat ott vettük fel, ahol kénytelenek voltunk elejteni. Természetesen a jövő is szóba került, számos érdekes programlehetőségről esett szó. Kíváncsian várom a további gyümölcsöző együttműködést Ingolstadttal, az egyik németországi testvérvárosunkkal.”