Hirdetés
OMSZ

Indokolatlan bírálatot kaptak a mentők a kerékpáros ötlet miatt

Fotó: OMSZ Facebook
Győr+
2022.08.11. 15:45

Ahogy arról a Győr+ Média is beszámolt, elektromos mentőkerékpárokkal is gyorsítaná a bajbajutottak ellátását az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be. Erről először a Népszava írt. A hírrel kapcsolatban rengeteg negatív kritika érte az OMSZ-t, amely reagált a bírálatokra.

Hirdetés

Egykor a mentőmotorok bevezetése is furcsa ötletnek tűnt Magyarországon, mára azonban az egyik leghatékonyabb mentőeszközként tartják számon a kétkerekű mentőket, akik 2005 óta többszáz életet mentettek meg. – olvasható az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldalán, majd a poszt így folytatódik:

„Most az (elektromos) biciklis mentők bevezetésének ötletét is kritizálják a hozzá nem értők, pedig Budapest belvárosában, vagy pl. a Budai Várban óriási előnyt jelenthet a tömegben is könnyen közlekedő jármű, amin az életmentéshez szükséges alapvető felszerelések kapnak majd helyet.

Az Országos Mentőszolgálat szakemberei az angol NHS kerékpáros mentőcsapatával egyeztettek az elmúlt hetekben, akik több mint 25 éve használnak kerékpárokat London és más nagyvárosok központjaiban.

Nagy-Britanniában évente közel 17 ezerszer riasztják a bringás életmentőket és az esetek több, mint felében nem is szükséges más mentőegység a betegek ellátásához. A magyar project előkészítése már meg is kezdődött, a bajtársak jelentkezése folyamatos és az első mentőbiciklikkel a tervek szerint már idén találkozhatnak a rászorulók.

Előzmény:
Kapcsolódó témák: #közlekedés | #mentők | #OMSZ |
Hirdetés