Hirdetés
Időjárás

Időjárás: visszatér a tél

Fotó: Beledi Márta
MTI
2021.01.24. 15:46

Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, de hétfőn napközben átmenetileg nagyobb területen is szakadozott lehet a felhőzet. A délnyugat felől érkező csapadékzóna fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át, és hétfőn délután már inkább csak az északkeleti megyékben eshet.

Hirdetés

Ebből eleinte még esőre, majd estétől egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra számíthatunk – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgáltat. A legintenzívebb csapadéktevékenységre legnagyobb eséllyel a Baja-Szolnok-Miskolc vonal tágabb térségében számíthatunk, ott akár 10 cm körüli tapadó, vizes, olvadozó hóréteg is kialakulhat, de a hegyekben ennél több hó is hullhat. Az Északnyugat-Dunántúlon a legkisebb a csapadék esélye. Az északnyugati, nyugati szelet sok helyen erős, éjszaka néhol viharos lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között alakul, a nyugati határvidéken számíthatunk az alacsonyabb, a Nyírségben a magasabb értékekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +6 fok között várható.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #időjárás |
likeold
a fb oldalunkat