Hirdetés
Három évet is kaphat
Győr+
2020.02.24. 09:09

Gondozási kötelezettségét mulasztotta el a férj

A vádhatóság szerint gondozási kötelezettségét mulasztotta el a férj, akinek a feleségét a hatóság szakembere magatehetetlenül, alultáplált állapotban, testén és haján élősködőkkel fertőzötten találta meg mosonmagyaróvári otthonukban.

Hirdetés

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádiratának tényállása alapján a sértett idegrendszeri megbetegedésben szenved. Kórházi kezelését követően, 2019. évtől a gondozását az 55 éves férje vállalta. Gondozás jogcímén támogatást is folyósítottak a részére.

2019 nyarán lakossági bejelentésre – több sikertelen próbálkozás után – jutott be otthonukba a családsegítők munkatársa. Ekkor a sértettet a földön, magatehetetlenül, alultáplált állapotban, félig lemeztelenítve találta. Testét és haját – mely élősködőkkel volt fertőzött – rászáradt ürülék és vizelet borította ugyanúgy, mint a lakás padlóját és az ágyat. A vádlott ittas állapotban volt.

Hirdetés

A sértettet azóta kórházban ápolják.

Az ügyészség a bűncselekményt beismerő férjjel szemben gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat gyorsított, tárgyalás mellőzéses eljárás kezdeményezésével. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Kapcsolódó témák: #Megyei Főügyészség |
likeold
a fb oldalunkat