Hirdetés
Zene

Feloszlik a Daft Punk

Fotó: Daft Punk
Győr+
2021.02.22. 20:37

A francia elektronikus zenei duó hétfőn bejelentette feloszlását, befejezve a 28 évig tartó közös munkát, amely olyan slágerekkel ajándékozta meg a rajongókat, mint az Around the World és One More Time.

Hirdetés

Az együttes a YouTube-on Epilogue címmel közzétett videóban jelentette be a közös munka végét az 1993-2021 dátumot vetítve a képernyőre.

A Variety amerikai szórakoztatóipari honlap ügynöküket, Kathryn Fraziert idézte, aki megerősítette a kettős szakítását, de részleteket nem közölt róla. A duó két tagja, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo még a középiskolában ismerkedett meg Párizsban. Kezdetben egy Darlin’ nevű együttesben játszottak, 1994-ben jelent meg a Daft Punk együttes első kislemeze, a The New Wave.

Hirdetés

Jellegzetes, bukósisakos megjelenésük védjegyükké vált, zenéjükhöz animációs rajzfilm is készült, rengeteg sláger kötődik a duó nevéhez.

Legnagyobb sikerük a Random Access Memories című lemez volt, amely 2013-ban elnyerte az év albumának járó Grammy-díjat, és amelyről a Get Lucky című dal megkapta az év felvételéért járó Grammyt.

Kapcsolódó témák: #zene |
likeold
a fb oldalunkat